Rivning


Rivkompaniet växer

Rivkompaniet växer

Publicerad 29/5 kl. 15:12

Tillsammans har de tre delägarna och två arbetsledare nära 100 år av erfarenhet från rivning, håltagning och sanering. Men resterande arbetskraft och maskiner hyr man in från noga utvalda samarbetspartners. Ett arbetssätt som visat sig framgångsrikt för Rivkompaniet.

Nu kommer Steelwrist system för snabba byten av rivningsverktyg

Publicerad 3/5 kl. 10:12

OilQuick-metoden för snabba och smidiga verktygsbyten bland rivningsentreprenörer har länge varit den regerande metoden bland entreprenörerna. Men nu får OilQuick konkurrens när en annan svensk tillverkare, Steelwrist, lanserar sitt system.

StreetArt gav rivningsrester nytt liv

StreetArt gav rivningsrester nytt liv

Publicerad 3/5 kl. 09:56

Det som en gång var Wargöns Pappersbruk är idag bara lite betongstumpar av de gamla byggnaderna. Något som duktiga streetart-konstnärer insåg att det gick att göra någonting av. Lennart Eijerstam, boende i Vargön har fångat det på bild.

Destroy renoverar och bygger om gammal fastighet

Destroy renoverar och bygger om gammal fastighet

Publicerad 12/12, 2017 kl. 14:00

Destroy Rebuilding Company har spelat en nyckelroll vid renovering och ombyggnad av en ny stor skola på Kungsholmen i Stockholm. Ett 14 månader långt projekt är nu snart till ända för Destroy.

Brokk medverkar i byggandet av det femte tornet i “Four Towers” i Madrid

Brokk medverkar i byggandet av det femte tornet i “Four Towers” i Madrid

Publicerad 12/12, 2017 kl. 13:58

Brokk spelar en viktig roll i Madrid, på Four Towers-komplexet. Komplexet omfattar de högsta skyskraporna i Spanien, och några av de högsta i Europa.

Brokk på demotour i Norden

Brokk på demotour i Norden

Publicerad 12/12, 2017 kl. 13:56

I år valde Brokk AB, med säte i Skellefteå, att ta några särskilt intressanta modeller ur sitt program av rivningsrobotar med på en turné i Norden, demotour på nysvenska. I år deltog företaget inte i någon nationell mässa. Dags för en demotour med andra ord. Senast var 2008.

Ett landmärke försvinner

Ett landmärke försvinner

Publicerad 12/10, 2017 kl. 17:19

För alla Örebroare så har Lantmännens siloanläggning varit ett landmärke sedan 1950-talet. Nu rivs de för att bereda plats för bostäder, kontor och handel.

Trevi Benne firar 25 år

Trevi Benne firar 25 år

Publicerad 12/10, 2017 kl. 17:00

För fem år sedan rapporterade Professionell Demolering om Trevi Bennes 20-årsjubileum. I sommar firade företaget 25 år med en ännu större händelse som samlade över 1500 personer vid bolagets fabrik i Noventa Vicentina, Italien.

Där storleken är avgörande

Publicerad 9/6, 2017 kl. 15:26

Efter en ökning på marknaden i fjol med Bauma som den primära katalysatorn blev 2017 betydligt lugnare vad gäller nya bärare för rivningsverktyg. Andrei Bushmarin rapporterar.

NYA MOBILA krossar och siktar

Publicerad 9/6, 2017 kl. 15:22

I den här temaartikeln berättar PDs Mikael Karlsson om nya mobila krossar och siktar för återvinning som lanserats under 2017.

FRISK LUFT på arbetsplatsen gynnar alla

FRISK LUFT på arbetsplatsen gynnar alla

Publicerad 9/6, 2017 kl. 14:54

Den snabbt växande entreprenören Nårsab och tillverkaren SILA har funnit varandra. När Nårsab går som tåget på det ena rivnings och saneringsjobbet efter det andra ser SILA till att luften hålls ren och hälsosam så jobben kan rulla vidare utan störningar.

UPPSKATTADE VATTENBILNINGSDAGAR I HOLSBYBRUNN

UPPSKATTADE VATTENBILNINGSDAGAR I HOLSBYBRUNN

Publicerad 9/6, 2017 kl. 14:26

Aquajet Systems Hydrodemolition Days, som anordnas årligen, lockade omkring 100 besökare från 22 nationer när de arrangerades i april i Holsbybrunn. Av särskilt intresse var det nya vattenfiltreringssystemet EcoClear 2.0 med RECO-styrsystem.

Tungrivning med NKR

Tungrivning med NKR

Publicerad 11/4, 2017 kl. 11:36

NKR Demolition Sweden AB har varit aktuella med en rad intressanta rivningar under det senaste året. I höstas berättade vi om ett omfattande rivningsarbete på hög höjd i Norrtälje hamn. Ett annat storprojekt är rivningen av Arlas mejeri i Kallebäck.

Delete får prestigejobbet mitt i stan

Delete får prestigejobbet mitt i stan

Publicerad 11/4, 2017 kl. 11:01

Det var Delete som kammade hem den omdiskuterade prestigerivning mitt i huvudstaden, nämligen rivningen av den 80 år gamla Slussen som binder samman Saltsjön och Mälaren. Hela projektet tros ta nio år att slutföra och kostar minst 12 miljarder.

PD:s vattenbilningsspecial 2017

PD:s vattenbilningsspecial 2017

Publicerad 11/4, 2017 kl. 10:43

Vattenbilning, ännu en svensk metod som har revolutionerat världen. PD tar i det här numret en titt på hur marknaden ser ut i Sverige just nu.

Sveriges största renodlade demoleringsfirma har skapats

Sveriges största renodlade demoleringsfirma har skapats

Publicerad 11/4, 2017 kl. 10:33

Lotus Maskin & Transport AB gav sig in i rivningsbranschen så sent som 2009. På bara åtta år är man på väg att skriva svensk rivningshistoria genom först förvärvet av Rivab i Göteborg 2012, delägarskap i Svenska Demoleringsgruppen och sedan i december förvärvet av Sveriges äldsta och en av de historiskt största renodlade rivningsentreprenörerna, Rivners AB. Sammantaget blir Lotus Sveriges största renodlade rivningsentreprenör.

Sista sucken för Arvikas stolthet

Sista sucken för Arvikas stolthet

Publicerad 22/12, 2016 kl. 16:27

Det klassiska ”Dahlinshuset” i centrala Arvika i Värmland råkade under nyårsnatten ut för en kraftig eldsvåda. Filipstads Specialmaskiner AB fick uppdraget att riva fastigheten – därefter ska ett nytt Dahlinshus byggas upp. Text och bilder: Vitor Hermansson

Lotus förvärvar Rivners

Publicerad 5/12, 2016 kl. 17:04

Lotus Maskin & Transport AB blir ny ägare av Rivners AB och Rivners Sanering AB Transport- och rivningsföretaget Lotus Maskin & Transport förvärvar Rivners AB och Rivners Sanering AB (”Rivners”) i en transaktion. Rivners är den äldsta aktören inom rivnings- och saneringssektorn i Stockholms- och Mälardalsregionen som idag omsätter över 100 miljoner kronor.

En av branschens stora har lämnat oss i stor sorg och saknad

En av branschens stora har lämnat oss i stor sorg och saknad

Publicerad 3/10, 2016 kl. 11:38

Mitt under brinnande Demcon-mässa, den 30 september, nåddes håltagningsbranschen av sorgebudet att Owe Persson lämnat oss. Owe var en av grundstenarna för den svenska håltagningsbranschen och en härlig karaktär. Han var inte bara en duktig uppfinnare och branschman utan en god vän som alltid hade tid att lyssna. Vi kommer att sakna dig Owe! Tack för allt och vila i frid! För några år sedan gjorde Professionell Demolerings ett reportage om Owe som du kan läsa på följande länk: http://professionelldemolering.se/flipbook/view/36 Ett nytt utförligt reportage kommer att publiceras i PD 4-2016. Jan Hermansson

PD:s rivningsspecial

PD:s rivningsspecial

Publicerad 22/9, 2016 kl. 16:18

Traditionsenligt publicerar vi kort fakta om den svenska demoleringsbranschens aktörer det senaste året. Som vanligt är det en begränsad skara aktörer som väljer att dela med sig av sin verksamhet.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×