Håltagning


Swedish Diamondtool Consulting AB: Uppstickare med anor blev marknadsledare

Swedish Diamondtool Consulting AB: Uppstickare med anor blev marknadsledare

Publicerad 28/5 kl. 16:42

Swedish Diamondtool Consulting firar 10 år i år. Bolaget, som har sina rötter i Hagby Bruk har under sina 10 år tagit marknaden i Stockholm och Mälardalen med storm. I början av maj bjöd man in till Öppet hus i sina lokaler i Nora.

Expansion är det som gäller för Jerneviken nu

Expansion är det som gäller för Jerneviken nu

Publicerad 12/12, 2017 kl. 14:04

Nu laddar Jerneviken Maskin i Göteborg för fullt inför framtiden med flera nya produkter. En av nyheterna är att man på allvar ger sig in i rentalbranschen med bland annat ett för Sverige helt nytt sortiment av amerikanska maskiner för slipning och polering av betonggolv.

Midhage expanderar på het håltagarmarknad

Midhage expanderar på het håltagarmarknad

Publicerad 12/10, 2017 kl. 17:25

Midhage expanderar på alla plan med fokus på håltagar- och rentalbranschen i Sverige. Senaste nytt är utökad personalstyrka och nytt showroom och serviceverkstad i Göteborg. Professionell Demolering var med när företaget hade öppet hus.

DS Håltagning gör Stockholms tunnelbana smidigare med hjälp från Husqvarna

DS Håltagning gör Stockholms tunnelbana smidigare med hjälp från Husqvarna

Publicerad 12/10, 2017 kl. 17:04

Nu byter SL ut sina rulltrappor på samtliga tunnelbanestationer. En viktig kugge i arbetet är DS Håltagning AB från Upplands Väsby som gör plats för de nya rulltrapporna. Man sågar bort tonvis med fundament och öppnar upp valv med högfrekvensdriven utrustning från Husqvarna.

Krügerin stoppar ett sjunkande Gamla stan med hjälp från Husqvarna

Krügerin stoppar ett sjunkande Gamla stan med hjälp från Husqvarna

Publicerad 9/6, 2017 kl. 14:31

Varje år sjunker Gamla stan i Stockholm. “Staden mellan broarna” vilar på flera hundra år gamla träpålar som nu ska bytas ut. Håltagningsfirman Krügerin är med i grundförstärkningsarbetet, utrustade med Husqvarnas borrsystem D 1410.

Midhage satsar ännu mer på service och bygger stort showroom Göteborg

Publicerad 24/4, 2017 kl. 16:48

Jack Midhage AB satsar starkt framåt med att bland annat öka sin service med nyanställningar och man förbättrar även sitt showroom i Göteborg.

Drome, nytt Premium Brand i Sverige

Drome, nytt Premium Brand i Sverige

Publicerad 11/4, 2017 kl. 10:45

“Från och med 2017 ska namnet Drome vara på alla svenska håltagares läppar. Ett nytt “premium brand” från Västergötland”, berättar Roger Jonasson ägare och grundare av Drome AB i Dalstorp.

En av branschens stora har lämnat oss i stor sorg och saknad

En av branschens stora har lämnat oss i stor sorg och saknad

Publicerad 3/10, 2016 kl. 11:38

Mitt under brinnande Demcon-mässa, den 30 september, nåddes håltagningsbranschen av sorgebudet att Owe Persson lämnat oss. Owe var en av grundstenarna för den svenska håltagningsbranschen och en härlig karaktär. Han var inte bara en duktig uppfinnare och branschman utan en god vän som alltid hade tid att lyssna. Vi kommer att sakna dig Owe! Tack för allt och vila i frid! För några år sedan gjorde Professionell Demolerings ett reportage om Owe som du kan läsa på följande länk: http://professionelldemolering.se/flipbook/view/36 Ett nytt utförligt reportage kommer att publiceras i PD 4-2016. Jan Hermansson

Intervju med Johannes Wilfred Huber: Anpassning och mångfald är nyckeln

Publicerad 22/3, 2016 kl. 16:59

Vid PDs besök i Schaan fick Jan Hermansson även möjlighet att träffa Johannes Wilfred Huber som är högste chef för Hilti Business Unit Diamond Systems. Huber delade sina tankar och funderingar om den rådande marknadssituationen och framtiden för Hilti inom området betonghåltagning.

Mindre krångel mer pengar med Hilti

Mindre krångel mer pengar med Hilti

Publicerad 22/3, 2016 kl. 16:56

Under hösten förra året hade tidningen Professionell Demolering återigen möjligheten att besöka Hiltis huvudkontor i Schaan, Liechtenstein. En hel del har hänt sedan förra besöket. PDs chefredaktör Jan Hermansson rapporterar.

Mastodontjobb i Salem

Mastodontjobb i Salem

Publicerad 21/12, 2015 kl. 15:10

Under de senaste åren har vi berättat en hel del om en säker och effektiv rivning av balkonger. Metoden är utvecklad av Arnessons Betongsågning i Kil och för en tid sedan fick tidningen möjlighet att besöka ett stort rivningsprojekt i Salem utanför Stockholm.

Karl G Hagmyr AB med anor från Olssons

Karl G Hagmyr AB med anor från Olssons

Publicerad 21/12, 2015 kl. 14:55

Hagmyr AB är ett företag i västra Sverige beläget i Hjo med specialitet inom diamantverktyg. Bolagets grundare och ägare var med redan på den tiden då det begav sig i håltagningsbranschen. Karl G, som kallas Göran arbetade under ett antal år för Olssons Diamantverktyg.

Chicago Pneumatic lanserar ny Red Hawk-serie

Publicerad 21/10, 2015 kl. 14:39

Den internationella anläggningsmaskinstillverkaren Chicago Pneumatic har avtäckt sin nya Red Hawk-serie, som består av motordrivna och handhållna bilningsmaskiner. Med tre tillgängliga valmöjligheter passar serien utmärkt för användning vid väg-, järnvägs- och borrningsapplikationer genom att förse användare med en bredd av robusta och pålitliga bilningsmaskiner.

Husqvarna K 6500 Chain

Husqvarna K 6500 Chain

Publicerad 21/10, 2015 kl. 14:38

Husqvarnas populära produktserie PRIME™ expanderar nu med ett nytt tillskott i serien. K 6500 Chain hanterar enkelt djupa och smala snitt såväl som fyrkantiga hörn. Kapmaskinen är perfekt för separat bruk eller som komplement till väggsågning för att undvika översågning i hörn.

Holer Diamond Tools dominerar Nya Zeeland

Publicerad 21/10, 2015 kl. 14:26

Nya Zeeland är en liten men aktiv håltagarmarknad och den största leverantören med mer än 50 procent av marknaden på verktyg och maskiner är Holer Diamond Tools. PDs utsända, Malin och Lennart Östervald delar här med sig av sina intryck efter en resa i landet.

En verklig entreprenör av den gamla stammen

En verklig entreprenör av den gamla stammen

Publicerad 18/5, 2015

Efter nästan 20 år bryter han tystnaden, Curt Sundqvist, en av grundarna till Dimas. Bolaget som skulle bli upprinnelsen till idag väldens största tillverkare av diamantverktyg och utrustning för betonghåltagning, Husqvarna Construction Products.

Hjärtat av Husqvarna

Hjärtat av Husqvarna

Publicerad 18/5, 2015

Husqvarna Construction Products, en gigant inom håltagning och rivning med tillverkning tre på kontinenter. Det var länge sedan allt utgick från fabriken i Jönköping som främst var känd under namnet Dimas. Men faktum är att Jönköpingsfabriken fortsatt spelar en väldigt viktigt roll i Husqvarnas tillverkning av diamantverktyg för den så kallade Heavy User-sektor och är dessutom huvudkontor för det svenska säljbolaget.

En karlstápôjks resa i vida världen

Publicerad 18/5, 2015

Född och uppvuxen i Karlstad, över tio år i Tyskland och sedan 2006 kanadensare. Och den röda tråden har sedan start varit håltagning i alla dess former. Möt Andreas Külz.

King Concrete, först med Mpirums borrstativ serier

Publicerad 18/5, 2015

Det var på mässan DEMCON som företaget Mpirum flaggade för sina borrstativserier 40+ och 50+. Nu är de lanserade och håltagaren King Concrete blev först med att testa dom.

OxySan vinner mark i Värmland

Publicerad 18/5, 2015

När Värmlands Håltagning fick i uppdrag att riva för ombyggnaden av Konsum på Bergviks Köpcentrum blev luftrenaren Oxysan lösningen på dammproblemen.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×