Ledare


Ett intressant 2018 ligger framför oss

Ett intressant 2018 ligger framför oss

Publicerad 12/12, 2017 kl. 12:07

Bäste kollega Sedan förra utgåvan av Professionell Demolering, vilken kom ut i september, har livet i demoleringsbranschen rullat på men inte som vanligt. Det är fortfarande full fart i branschen och klart över genomsnittet vad gäller arbetstillgång. I nuläget finns inga direkta tecken på avmattning inom demoleringsbranschen.

Sverige går på högvarv!

Sverige går på högvarv!

Publicerad 12/10, 2017 kl. 14:02

Bäste kollega Då bär det av mot höst igen efter en sämre sommar än på länge. Under sommarmånaderna har det dock inte regnat så mycket men det har heller inte varit särskilt varm samt att det varit ganska solfattigt på sina håll. Men vi ska inte klaga, det har varit desto varmare i branschen, för att inte säga hett.

SVENSKA HÅLTAGARE, RIVARE OCH SANERARE ÄR NU ETT I BFB

Publicerad 9/6, 2017 kl. 15:12

Den här utgåvan av Professionell Demolering får man nog kalla historisk. Och vad som gör den historisk är det faktum att branschföreningarna Håltagningsentreprenörerna och Riv- & Saneringsentreprenörerna inom Sveriges Byggindustrier har gått samman och bildar den gemensamma branschföreningen Branschorganisationen för Byggberedning.

Vart tog mångfalden vägen?

Vart tog mångfalden vägen?

Publicerad 11/4, 2017 kl. 10:15

Tidningen Professionell Demolering grundades 1995 och fyller således 22 år. Det har hänt mycket i branschen under de här åren.

Vi har mycket att förvalta och utveckla

Vi har mycket att förvalta och utveckla

Publicerad 22/12, 2016 kl. 16:51

Då har vi åter igen nått vägs ände på ännu ett år. Men på andra sidan årsskiftet döljer sig ett nytt med nya möjligheter.

Ett historiskt ögonblick på DEMCON 2016...

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:14

När den här utgåvan av Professionell Demolering når läsarna är det bara drygt en vecka kvar tills att DEMCON 2016 slår upp sina portar. Det är lite av ett historiskt ögonblick som kommer att äga rum torsdagen den 29 september mitt på dagen.

Integration är modeordet

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:41

Integration är ett ord som varit på tapeten under ganska lång tid nu, i alla fall i Europa med tanke på alla flyktingar från Mellanöstern. Hur de som får stanna skall integreras i Sverige och andra europeiska länder?

Dags att positionera sig

Publicerad 22/3, 2016 kl. 14:03

Bästa kollega Vi har ett spännande år framför oss. Inte nog med att tydliga signaler visar att byggindustrin fortsätter sin stadiga vandring uppåt. Behovet av bostäder har inte varit större sedan miljonprogrammet byggdes på 60- och 70-talen vilket bådar gott för både installationshåltagningen, renoveringsarbeten och rivning av äldre byggnader med mera.

Vad skulle du göra med 391 miljarder svenska kronor?

Publicerad 21/12, 2015 kl. 14:26

Bäste läsare Vad skulle du göra om du ägde 391 miljarder svenska kronor? Skulle du välja att skänka dem till välgörande ändamål som Facebooks skapare Mark Zuckerberg nyligen meddelade?

Närvaron på “the World Wide Web” blir avgörande framtiden

Publicerad 21/10, 2015 kl. 15:28

Bäste läsare Tidningen Professionell Demolering ägs som bekant av förlaget S.C.O.P. AB som även publicerar tidningarna PDi Magazine, Svensk Rental Tidning och genom ett systerbolag Professional Demoltion Americas.

Inte alltid lätt att vara så himla PK

Publicerad 18/5, 2015

Bäste läsare När jag växte upp brukade vi roa oss med att fråga: Är du PK? Oavsett hur man svarade så blev det fel och man blev utskrattad om man svarade överhuvudtaget. Jag ska inte gå in på vad PK stod för då men idag är uttrycket högaktuellt igen men med en rumsren betydelse. PK står för politiskt korrekt.

Professionell Demolering firar 20 år!

Publicerad 13/5, 2015

Bäste läsare Det har gått några månader sedan vi äntrade det nya året. Förra året blev åter igen lite av ett mellanår och den där riktiga framryckningen av konjunkturerna väntar på sig. De nya jobben och projekten lanseras inte riktigt i den takt som branschen hoppas på vilket resulterar i att investeringstakten bland entreprenörer blir avvaktande.

Det som skiljer proffsen från amatörerna

Publicerad 15/12, 2014

Bäste läsare Dagarna bara flyger fram och snart är det jul igen. För ett år sedan var den genomsnittliga uppfattningen i branschen att 2013 var OK men ändå inte så bra som man hoppats på. Men all tyckte sig känna att 2014 så lossnar det. Lossnade det? Nja, inte riktigt eller både ja och nej. På något vis släpar sig branschen fram en aning och har gjort det under några år, genomsnittligt talat.

Publicerad 26/6, 2014

Tidningen Professionell Demolering numera även ett språkrör för HiB

Publicerad 1/4, 2014

Så har då 2014 hunnit bli ett kvartal gammalt och i handen håller du första utgåvan av tidningen i år. Detta år har Professionell Demolering hunnit till sitt 19 år och nästa år blir det 20-årsjubileum. Ofattbart hur fort åren går. Under många år har tidningens redaktion haft nära kontakter med branschföreningen Håltagningsentreprenörerna (HiB) inom Sveriges Byggindustrier.

Att lära och gå vidare

Publicerad 20/12, 2013

Nu är vi här igen, det vill säga i slutet av året. I alla fall när det här skrivs. När du läser det kanske det hunnit bli nytt år. Åren går alldeles för fort. Det börjar kännas lite som med veckorna, det är bara fredag och måndag hela tiden. När man börjar komma upp i åren en aning, utan att på någotvis hävda att jag känner mig gammal, så går tiden oerhört fort. Vart tog alla år vägen sedan man var runt 20-25 år?

Det är under en lågkonjunktur som du kan ändra spelfältet

Publicerad 3/9, 2013

Det går fort att komma tillbaka till de gamla vanliga hjulspåren igen. De härliga och lugna semesterveckorna känns redan avlägsna. Sommarens brunbränna avtar snabbt. Nu har allvaret börjat igen men än så länge har inte hösten knackat på riktigt på allvar. Men hur känns branschen? Visst råder en viss känsla av avslagenhet och avvaktan.

Intressanta strömningar i vår lilla bransch

Publicerad 22/5, 2013

Bäste läsare Det här året har börjat på ett ganska märkligt sätt. Marknaden är oerhört trög fortfarande trots att vi snart passerat maj månad. En viss ljusning finns dock som tyder på att jobben i byggbranschen börjar komma tillbaka på den svenska marknaden. Men det är för tidigt att göra en riktig bedömning. Vi har snart avverkat tre stycken viktiga mässor under våren.

Grattis Byggmaskiner som fyller 30 år

Publicerad 14/3, 2013

Bäste läsare Då har det hänt alltså, för 2013:e gången sedan vår tideräkning. Det är nytt år igen. För många var slutet av 2012 som om marknaden stod på randen till undergång, ganska uppförstora av media. Men nu är vi här i början av 2013. Faktum är att vi börjar närma oss slutet av det första kvartalet och all de farhågor som blåstes upp under förra årets sista kvartal verksar så här långt ganska överdrivna.

Mera fotarbete under 2013!Bäste läsare

Publicerad 30/1, 2013

Du har ett gigantiskt nummer av Professionell Demolering framför dig med an massa pressreleaser och reportage för och om branschen. Trots att konjunkturerna vacklar så verkar det inte vara så ont om jobb ändå för landets rivare och håltagare.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×