Om Professionell Demolering

Professionelldemolering.se är den enda websajten i Norden som renodlat publicerar information om håltagning, rivning och återvinning inom byggindustrin. Hemsidan uppdateras varje vecka med senaste nytt och har som informationsbas innehållet i den tryckta branschtidningen Professionell Demolering. Professionell Demolering, som grundades 1995, distribueras idag till professionella aktörer inom rivning, håltagning, återvinning, bygg & anläggning, sanering, vattenbilning, etc. Tidningen har idag en upplaga på drygt 5500 ex och utkommer kvartalsvis.

Som besökare på våra hemsida och/eller läsare av Professionell Demolering välkomnar vi Dig att sända in redaktionella texter, bilder, pressrelaser om nyheter eller händelser inom branschen.

Är du intresserad ber vi dig att ta kontakt med våra redaktörer eller annonssäljare.

Välkommen till en värld av professionell demolering.

Bästa hälsningar
Professionell Demolering
Jan Hermansson
Chefredaktör

Ny metod för smidig inlastning av material på bygget

Ny metod för smidig inlastning av material på bygget

Publicerad 6/7 kl. 17:29

In och utlastning av material på ett bygge är både ett tidsödande och riskfyllt arbete. Att rationalisera denna process ger omedelbara tidsvinster i produktionen. Därför lanserar nu Preston Rentals Sverige AB en för Sverige helt ny metod, kallad SuperDeck, som förenklar och förbättrar logistiken.

Stora leksaker för lockdown boys

Stora leksaker för lockdown boys

Publicerad 6/7 kl. 17:06

Trots pandemin fortsätter tillverkarna av grävmaskiner att lansera nya maskiner skräddarsydda för rivningsuppdrag. Här är det senaste från en handfull tillverkare.

Hydraulhammare

Hydraulhammare

Publicerad 6/7 kl. 16:21

I årets tema om hydraulhammare tar vi en titt på nya produkter och vad som händer hos tillverkare och återförsäljare av denna slitstarka redskap för demoleringsbranschen.

Åhus Hamn investerar i Sennebogen

Publicerad 6/7 kl. 16:10

Åhus Hamn i Skåne har investerat i en Sennebogen 875E materialhanterare med 391 kW eldrift och en totalvikt på 165 ton.

Axel Franck ny vd för Hilti Sverige

Axel Franck ny vd för Hilti Sverige

Publicerad 6/7 kl. 16:09

Axel Franck tar över rollen som vd i Hilti Sverige efter Anders Espe Kristensen.

Sveriges bästa industriföretag 2021

Publicerad 6/7 kl. 16:09

Organisationen Great Place to Work utser OilQuick till Sveriges bästa industriföretag 2021. Dessutom hamnar OilQuick på plats 9 på listan över Sveriges bästa arbetsplatser 2021.

Ny säljare för Midhage i Stockholm/Mälardalen

Ny säljare för Midhage i Stockholm/Mälardalen

Publicerad 6/7 kl. 16:08

André Gardelin tillträdde den 1 april tjänsten som distriktansvarig säljare för maskinuthyrningsbranschen i Stockholm/Mälardalen.

100 år

Publicerad 6/7 kl. 16:07

Komatsu Ltd. firade sitt hundraårsjubileum den 13 maj 2021.

Ingen branschfest i år heller

Publicerad 6/7 kl. 16:06

Vi lever i tveksamhetens tidevarv. Det är lite som att ta ett steg framåt och två bakåt hela tiden vilket har gjort de senaste 18 månaderna väldigt svårplanerade.

Janssons rockar!

Janssons rockar!

Publicerad 6/7 kl. 14:13

Med många stora och komplicerade tungrivningsjobb kvalificerar sig Jansson Entreprenad bland de absolut största tungrivarna i landet. Kanske till och med den största. PD träffade Jansson Entreprenad vid rivningen av Bilia-anläggningen i Solna i juni.

Mobila krossar och siktar

Mobila krossar och siktar

Publicerad 6/7 kl. 14:06

Inom branschsegmentet mobila krossar och siktar rullas flera nyheter ut på marknaden och in på arbetsplatser i flera olika länder – från Finland hela vägen till Israel.

Allu Transformer “Game Changer” inom rivning

Allu Transformer “Game Changer” inom rivning

Publicerad 6/7 kl. 13:59

Allu Transformer Siktkross och nya Allu Crusher har just banat väg för framtiden inom rivning. Tillsammans står dessa två lösningar nu för en riktig innovation på marknaden.

Plan D antagen – DEMCON flyttas till 24-25 november, 2022

Plan D antagen – DEMCON flyttas till 24-25 november, 2022

Publicerad 6/7 kl. 13:56

Pandemin har varit en stor utmaning för alla och inte minst de som arrangerar mässor. Branschmässan DEMCON som ursprungligen skulle ha arrangerats i september 2020 har tvingats byta datum flera gånger. Nu antar man plan D och flyttar mässan från 30 september – 1 oktober, 2021 till 24-25 november, 2022.

Digitalt årsmöte för BFB även i år

Digitalt årsmöte för BFB även i år

Publicerad 6/7 kl. 13:44

Även i år höll branschorganisationen Byggnadsberedning (BFB) sitt årsmöte digitalt på grund av den rådande Corona-pandemin. Mötet som hölls den 27 maj via den digitala mötesplatsen Teams lockade 29 deltagande medlemmar.

Vägg- och vajersågssystem från Hilti

Vägg- och vajersågssystem från Hilti

Publicerad 6/7 kl. 13:41

För mer än 20 år sedan lanserade Hilti den första elektriska väggsågen på 5 kW. Detta var början på en lång resa där fokus har legat på låg vikt, enkel etablering och ökad produktivitet. För att öka produktiviteten ytterligare introducerade Hilti Cut Assist och tog därmed bort den separata kraftenheten. Inom en snar framtid kommer fler verktyg att läggas till.

Ökat intresse för att förebygga slangbrott

Ökat intresse för att förebygga slangbrott

Publicerad 6/7 kl. 13:35

Allt fler ser vinsten i att arbeta förebyggande och agera innan olyckan är framme menar Hydroscand som har uppmärksammat ett ökat intresse för tjänster med förebyggande underhåll.

Husqvarna Construction lanserar nästa generations batterikap

Husqvarna Construction lanserar nästa generations batterikap

Publicerad 6/7 kl. 13:31

Med K1 PACE tar Husqvarna steget fullt ut och erbjuder kunderna en batteridriven kap som klarar de riktigt tunga jobben. Det här är den första produkten som lanseras på företagets nya batterisystem, PACE.

Thovo lanserar ett gäng nya hållbara produkter

Thovo lanserar ett gäng nya hållbara produkter

Publicerad 6/7 kl. 13:29

Thovo är ett företag som satsar på hållbara och smarta produkter för in och utlastning på byggen och rivningsarbetsplatser. Nu släpper företaget i Särö söder om Göteborg en rad nya produkter.

Vattenbilning vid broprojekt i Filippinerna

Vattenbilning vid broprojekt i Filippinerna

Publicerad 6/7 kl. 13:27

I Filippinerna pågår bygget av ett brosystem som kopplar Cebu City med staden Cordova på ön Mactan. Som en del i projektet har entreprenörer använt sig av vattenbilning med en Aquajet Aqua Cutter 710V och en Jetstream HP.

Scanmaskin Gruppen utser Per-Anders Bardh till ny VD

Scanmaskin Gruppen utser Per-Anders Bardh till ny VD

Publicerad 6/7 kl. 11:31

Scanmaskin Gruppen meddelade nyligen att Per-Anders Bardh har utsetts till ny VD för företaget.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×