Ledare


“Walk the extra mile”

Publicerad 4/9 kl. 13:53

Sommarmånaderna verkar ha varit ganska intensiva för de flesta. Det svaret får man om man både frågar entreprenörer och leverantörer.

Livet före och efter Bauma

Publicerad 22/5 kl. 10:35

Den tyska mässan Bauma fortsätter att ha väldigt stort inflytande på byggmaskinmarknaden i framförallt Europa.

Med siktet inställt på Bauma i München

Publicerad 2/4 kl. 11:16

Då är vi cirka ett kvartal in i 2019. Hur ser branschen ut så här långt?

Stort Tack för DEMCON

Publicerad 19/12, 2018 kl. 13:10

Då har ytterligare ett år nått sin ände och vi får ladda batterierna lite grann och samtidigt förhoppningsvis åtnjuta lite julefrid.

En fulladdad utgåva inför DEMCON 2018

En fulladdad utgåva inför DEMCON 2018

Publicerad 19/9, 2018 kl. 11:03

Bäste kollega Allt för många ledare i svenska branschtidningar handlar om vädret när det är brist på ämnen. Men den här gången kan jag inte låta bli att skriva några rader om den varmaste sommaren sedan mannaminne. Vädret har ju så oerhört stor betydelse för oss svenskar då vi sannerligen inte är bortskämda med bra väder. Man hör sällan en spanjor prata väder.

Kom ihåg nominering till det Svenska Demoleringspriset i år

Kom ihåg nominering till det Svenska Demoleringspriset i år

Publicerad 28/5, 2018 kl. 15:56

Bäste kollega Det är DEMCON-år igen. Den 27-28 september går mässan av stapeln på InfraCity i Upplands Väsby norr om Stockholm. Dock har Infracity numera bytt namn till Bredden. Lite tråkigt då Infracity hade en bättre klang i alla fall internationellt. Men namnändringen har ingen inverkan på mässan. Den har samma upplägg som alltid.

Ren luft, rent vatten, rent samvete

Publicerad 2/5, 2018 kl. 16:29

Bäste kollega I åratal har jag repeterat det faktum att svenska tillverkare inom byggindustrin tagit sitt ansvar på allvar vad gäller att skapa renare luft på våra byggarbetsplatser. Just i Sverige finns en koncentration av duktiga tillverkare av luftrenare, stofthanterare, cykloner och våtsugar vars kunnande spridit ringar på vattnet till andra länder runt om i världen.

Ett intressant 2018 ligger framför oss

Ett intressant 2018 ligger framför oss

Publicerad 12/12, 2017 kl. 12:07

Bäste kollega Sedan förra utgåvan av Professionell Demolering, vilken kom ut i september, har livet i demoleringsbranschen rullat på men inte som vanligt. Det är fortfarande full fart i branschen och klart över genomsnittet vad gäller arbetstillgång. I nuläget finns inga direkta tecken på avmattning inom demoleringsbranschen.

Sverige går på högvarv!

Sverige går på högvarv!

Publicerad 12/10, 2017 kl. 14:02

Bäste kollega Då bär det av mot höst igen efter en sämre sommar än på länge. Under sommarmånaderna har det dock inte regnat så mycket men det har heller inte varit särskilt varm samt att det varit ganska solfattigt på sina håll. Men vi ska inte klaga, det har varit desto varmare i branschen, för att inte säga hett.

SVENSKA HÅLTAGARE, RIVARE OCH SANERARE ÄR NU ETT I BFB

Publicerad 9/6, 2017 kl. 15:12

Den här utgåvan av Professionell Demolering får man nog kalla historisk. Och vad som gör den historisk är det faktum att branschföreningarna Håltagningsentreprenörerna och Riv- & Saneringsentreprenörerna inom Sveriges Byggindustrier har gått samman och bildar den gemensamma branschföreningen Branschorganisationen för Byggberedning.

Vart tog mångfalden vägen?

Vart tog mångfalden vägen?

Publicerad 11/4, 2017 kl. 10:15

Tidningen Professionell Demolering grundades 1995 och fyller således 22 år. Det har hänt mycket i branschen under de här åren.

Vi har mycket att förvalta och utveckla

Vi har mycket att förvalta och utveckla

Publicerad 22/12, 2016 kl. 16:51

Då har vi åter igen nått vägs ände på ännu ett år. Men på andra sidan årsskiftet döljer sig ett nytt med nya möjligheter.

Ett historiskt ögonblick på DEMCON 2016...

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:14

När den här utgåvan av Professionell Demolering når läsarna är det bara drygt en vecka kvar tills att DEMCON 2016 slår upp sina portar. Det är lite av ett historiskt ögonblick som kommer att äga rum torsdagen den 29 september mitt på dagen.

Integration är modeordet

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:41

Integration är ett ord som varit på tapeten under ganska lång tid nu, i alla fall i Europa med tanke på alla flyktingar från Mellanöstern. Hur de som får stanna skall integreras i Sverige och andra europeiska länder?

Dags att positionera sig

Publicerad 22/3, 2016 kl. 14:03

Bästa kollega Vi har ett spännande år framför oss. Inte nog med att tydliga signaler visar att byggindustrin fortsätter sin stadiga vandring uppåt. Behovet av bostäder har inte varit större sedan miljonprogrammet byggdes på 60- och 70-talen vilket bådar gott för både installationshåltagningen, renoveringsarbeten och rivning av äldre byggnader med mera.

Vad skulle du göra med 391 miljarder svenska kronor?

Publicerad 21/12, 2015 kl. 14:26

Bäste läsare Vad skulle du göra om du ägde 391 miljarder svenska kronor? Skulle du välja att skänka dem till välgörande ändamål som Facebooks skapare Mark Zuckerberg nyligen meddelade?

Närvaron på “the World Wide Web” blir avgörande framtiden

Publicerad 21/10, 2015 kl. 15:28

Bäste läsare Tidningen Professionell Demolering ägs som bekant av förlaget S.C.O.P. AB som även publicerar tidningarna PDi Magazine, Svensk Rental Tidning och genom ett systerbolag Professional Demoltion Americas.

Inte alltid lätt att vara så himla PK

Publicerad 18/5, 2015

Bäste läsare När jag växte upp brukade vi roa oss med att fråga: Är du PK? Oavsett hur man svarade så blev det fel och man blev utskrattad om man svarade överhuvudtaget. Jag ska inte gå in på vad PK stod för då men idag är uttrycket högaktuellt igen men med en rumsren betydelse. PK står för politiskt korrekt.

Professionell Demolering firar 20 år!

Publicerad 13/5, 2015

Bäste läsare Det har gått några månader sedan vi äntrade det nya året. Förra året blev åter igen lite av ett mellanår och den där riktiga framryckningen av konjunkturerna väntar på sig. De nya jobben och projekten lanseras inte riktigt i den takt som branschen hoppas på vilket resulterar i att investeringstakten bland entreprenörer blir avvaktande.

Det som skiljer proffsen från amatörerna

Publicerad 15/12, 2014

Bäste läsare Dagarna bara flyger fram och snart är det jul igen. För ett år sedan var den genomsnittliga uppfattningen i branschen att 2013 var OK men ändå inte så bra som man hoppats på. Men all tyckte sig känna att 2014 så lossnar det. Lossnade det? Nja, inte riktigt eller både ja och nej. På något vis släpar sig branschen fram en aning och har gjort det under några år, genomsnittligt talat.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×