World of Concrete i återställningsläge

Publicerad 7/3, 2022 kl. 12:14

Optimism och Omicron betecknade bantad World of Concrete.

Regn i Las Vegas är inte helt ovanligt. Även om den är en av de torraste städerna i USA, får den fortfarande drygt 100 mm nederbörd varje år. Men det faktum att några av dessa dyrbara droppar föll på morgonen på World of Concretes öppningsdag kan ha varit ett förebud om en mässa som skulle bli lite annorlunda än vad som betecknas som normalt.

 

Omikron-rädsla påverkade

Efter en nedtrappad, men ändå optimistisk ”mini-WOC” bara sex månader tidigare, var veckorna fram till WOC 2022 fyllda av osäkerhet på grund av den snabba spridningen av Omikron-varianten. Även om den i allmänhet är mindre dödligt än sina pandemiföregångare, tog Omikron ändå hårt på utställardeltagande, särskilt de från utlandet. ”Vi var inställda på att sju personer skulle komma över från Sverige”, säger Conjets National Account Manager Rick Larson. ”En efter en testade de positivt, vilket minskade vårt team från nio personer till två.”

Omikron verkade som sagt påverka närvaron på mässan, även om späckade arbetsscheman på den ganska robusta amerikanska byggmarknaden kan ha spelat en lika stor roll för vissa entreprenörers beslut att stanna hemma. Så när de sista besökarna lämnade Las Vegas Convention Center den sista eftermiddagen, visade det sig att WOC 2022 var … ja, inte den bästa, men inte heller så nedslående. Arrangörerna rapporterar att mässan lockade nästan 37000 besökare och mer än 1100 leverantörer av utrustning, verktyg och material - långt ifrån tidigare siffror förvisso, men inte någon katastrof.

Dessutom fanns det massor av nya produkter att se och prova. Som vanligt tillhörde en av de största utomhusutställningarna Hilti som visade upp sin nya ”Nuron” 22V batteriplattform för handhållna verktyg som spänner över 70 verktyg. Tillsammans med att förenkla en entreprenörs batteribehov på arbetsplatsen, hävdar Hilti att Nuron-verktyg ger prestanda som vanligtvis är begränsad till högspänningsområdet för gasdrivna modeller.

En mindre mässa än vanligt hindrade inte Aquajet Systems från att introducera sin nya Aqua Cutter 750, som har en ny s k Infinity-rörelse som flyttar vattenstrålen i en 8-formation eller oändlighetsmönster. Aquajets affärsutvecklingschef Keith Armishaw förklarade att de varierande hastigheterna för konventionella sinusvågslansmönster ofta ger inkonsekventa resultat och så kallade skuggor under armeringsjärnen. Tillsammans med en bilning upp till två gånger snabbare, tar den oändliga mönsterrörelsen bort mer material i ett enda pass. ”Maskinen är anmärkningsvärt enkel, men ändå så effektiv”, säger Armishaw om Aqua Cutter 750. Aquajet har också inkluderat kontroller som automatiskt beräknar optimala inställningar för hastighet, start/stopp och andra funktioner för att minimera risken för operatörsfel - en annan källa av inkonsekventa resultat. ”Om du har fem olika operatörer kan du få fem olika resultat”, tillägger Armishaw. ”Detta hjälper till att jämna ut kvalitet, produktivitet och konsekvens.”

 

Många nyheter och kära återseenden

Det var många andra intressanta nyheter på mässan. Conjet visade upp delar av sitt kompletta produktprogram av vattenbilningsrobotar och ramar för effektiv vattenbilning och beskrev inte minst sin nya starka organisation i Nordamerika inklusiva nya sätet i Atlanta.

Pentruder ställde som vanligt ut tillsammans med sin amerikanska distributör ICS och visade sitt nya HFi-system som du kan läsa mer om i temat nya vägg- och vajersågar på annan plats i tidningen.

En annan stor nyhet var att Husqvarna rullade fyra nya rivningsrobotar: DXR 145, DXR 275, DXR 305 och DXR 315. Designen och konstruktionen är genialisk och maskinerna erbjuder i genomsnitt en 20 procentig ökning av kapaciteten. De nya modellerna innebär en total omdefiniering av entreprenörens potential på arbetsplatsen och erbjuder en helt ny användarupplevelse och bättre produktivitet för operatörerna. Robotarna lockade många besökare till Husqvarnas monter. Man visade också nya bensinkaparna K 970 och K 1270 och naturligtvis nya batteridrivna full-size-kapen K1 Pace samt batteridrivna borrmaskiner. Man passade även på att prata om att golvsliparna och hela surface prep-sortimentet med varumärkena Husqvarna, HTC, Blastrac och Diamatic som genomgår den orangea revolutionen.

Rent generellt är utrustning för betongslipning och polering en stor sektor på WOC med många leverantörer. I år presenterade Superabrasive sin nya propanmodell L30GE som inkluderar en 17,9 kW Kohler-propanmotor som företaget säger ger mer drifttid, bättre bränsleeffektivitet och högre prestanda. Två nya propandrivna elektriska glättarmodeller för större jobb visades också: 1 549 mm LP30E som kan passa genom standarddörrar och 2 032 mm LP36GE ”Elite”-modellen, som kommer med 203 mm x 33 mm huvud och 17,9 kW Kohler-motorn. Sase Company visade sin nya 635 mm 6KP propanslip, som nu är i full produktion enligt teknisk chef Cliff Rawlings. Vid 317,5 kg ger maskinen upp till 242,6 kg nedtryck.

Det fanns också mycket att se i Diamond Vantages monter, där huvudattraktionen var företagets Zenesis nya V-serie av diamantklingor. En justering av bladens diamantmönster lovar både längre livslängd och snabbare skärning, samt möjligheten att utveckla 101 mm till 609 mm blad för slipmaskiner.

www.worldofconcrete.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×