World of Concrete firar 50 i januari 2024

Publicerad 27/12, 2023 kl. 16:48

Den amerikanska mässan World of Concrete i Las Vegas är en riktig långkörare och en uppskattad årlig internationell samlingspunkt för bland annat branscher för betonghåltagning, slipning och polering av betongytor, rivning, sanering med mera. I januari 2024 firar mässan hela 50 år.

Den 23-25 januari, 2024 är det återigen dags för mässan World of Concrete att äga rum i Las Vegas.

Den här gången är det lite speciellt då mässan firar 50 år. Man drog igång 1974, bara 12 år senare än den tyska mässan Bauma i München. På den tiden var World of Concrete betydligt mera lokal mässa men skulle snabbt bli en pan-amerikansk begivenhet som även lockade både utställare och besökare både från övriga Nordamerika men också Sydamerika. Idag är World of Concrete nästan lika mycket en internationell mässa som amerikansk med utställare från hela världen även om de amerikanska utställarna dominerar.

 

Byggmaskinmässa med starkt fokus

Under många år alternerade mässan mellan olika amerikanska städer såsom Orlando, New Orleans, Las Vegas med flera.  Men sedan ett par decennier tillbaka arrangeras mässan uteslutande i Las Vegas. Internationella upplagor av mässan har också arrangerats som exempelvis på olika platser i Europa som Köpenhamn. Men numera samarrangeras den med andra mässor som Intermat i Paris och Expo Cihac i Mexico. World of Concrete India har arrangerats sedan 2017. Men det är främst den årliga upplagan av mässan i Las Vegas som gjort sig känd över hela världen. PDi Magazine har ställt ut för första gången 2004 och har varit en trogen utställare sedan dessa. När den amerikanska systertidningen PDa startades 2012 har även den tidningen funnits med på varje upplaga av mässan. 

World of Concrete är en klassisk byggmaskinmässa med starkt fokus på lite lättare maskiner för olika typer av bearbetning av framförallt betong. På World of Concrete hittar man inte så många tillverkare av riktigt tunga maskiner och verktyg som på en annan amerikansk mässa som heter Conexpo-Con/Agg. World of Concrete är en årlig mässa medan Conexpo-Con/Agg arrangeras vart tredje år. Det som gör World of Concrete unik för PDi och PDa Magazine är dess starka fokus på betonghåltagningsutrustning, lättare rivningsutrustning, diamantvekrtyg, maskiner och verktyg för slipning och polering av betonggolv, utrustning för hantering och uppsamling av farligt betongdamm och betongslam, saneringsutrustning, vattenbilning med mera. Tidningarna har sedan länge haft ett nära samarbete med arrangören Hanley Wood och sedermera Informa.

 

Tillbaka i full styrka efter pandemin

När Corona-pandemin drabbade världen 2020 hann precis World of Concrete genomföras. Mässan 2021 flyttades till juni månad med förhoppningen att pandemin skulle ha lugnat ner sig. Men mässan blev snudd på den minsta någonsin med få internationella besökare. Man beslutade då att minska antalet dagar ner till tre vilket gäller fortsatt. Men sedan 2022 är mässan på väg tillbaka till sitt forna jag och det ser mycket lovande ut inför mässan 2024 med över 1350 bokade utställare. Vid årets mässa kommer den internationella paraplyorganisationen IACDS (International Association for Concrete Drillers & Sawers) hålla sitt årsmöte i samband med mässan. 

För de internationella marknaderna för håltagning, slipning och polering av betongytor, hantering av betongdamm och betongslam, lätt till medeltung rivning, sanering med mera har World of Concrete blivit en av de viktigaste internationella mässorna. Här samlas årligen tillverkare från hela världen för att träffa entreprenörer. Få andra mässor kan mäta sig med World of Concrete om att nå just dessa kategorier av tillverkare och slutanvändare av utrustningen. World of Concrete är också en av få mässor som arrangeras årligen och dessutom lyckas att hålla upp sina siffror av både utställare och besökare. Trots allt har det gått lite inflation i antalet mässor runt om i världen och det är få riktigt stora mässor som klarar av att arrangeras årligen. PDi Magazine och dess amerikanska systertidningen PDa ställer ut i Central Hall i monter nummer 4244. Välkomna!

www.worldofconcrete.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×