Wacker Neuson lanserar tung hjullastare

Publicerad 19/12, 2018 kl. 14:10

För första gången lanserar Wacker Neuson i den tunga hjullastarklassen. Den nya 10-tonslastaren WL95 är den största från Wacker Neuson och inkluderar bland annat överväxeln ecospeedPRO och två motorvarianter som passar de senaste avgasnormerna.

WL95 med 10 tons totalvikt kommer att vara tillgänglig från januari 2019. Liksom alla Wacker Neusons hjullastare besitter också den nya modellen en omfattande standardutrustning. Dessutom kan man konfigurera motor, drivning, förarhytt och hydraulik beroende på tillämpning.

I varianten för 40 km/h är WL95 utrustad med den innovativa överväxeln ecospeedPRO. Det handlar om en steglös hydraulisk överväxel vars högre dragkraft och körhastighet tillåter bättre energieffektivitet och användarkomfort, detta i kombination med kompakthet. 

Utöver hydrostatisk drivning möjliggör ecospeedPRO fartökning genom hastighetsintervallet från 0 till 40 km/h, utan växlingar. Detta erbjuder körkomfort då inget dragkraftsavbrott förekommer.

WL95 erbjuds med två motortyper: en 3,6 l motor från Deutz med 100 kW / 136 hk och DOC/SCR-system för avgasrening, i enlighet med den nu gällande avgasnormen nivå IV. Som alternativ kan man också få ett dieselpartikelfilter, som är certifierat för år 2020, steg V. Det finns även en 4,1 l motor med 115 kW / 156 hk, också från Deutz. Denna är försedd med avgasrening med DOC/DPF/SCR-system som också uppfyller steg V.

Lyftarmen uppnår en maximal tipphöjd på 3,80 m och kan lasta även lastbilar med högt flak. Dessutom har föraren ständigt sikt över påbyggnadsredskapet. Hjullastarens erbjuder en tipplast på över 5,7 ton för effektiv materialhantering. 

Trots storleksklassen har Wacker Neuson beaktat kompakta mått. Med skopa uppvisar WL95 en totallängd på 6,50 m och en bredd på 2,39 m samt är utrustad med midjestyrning och en bakre pendelaxel som säkerställer optimal manövrerbarhet och dragkraft. Vändradien uppgår till endast 4,90 m med en innerradie på 2,45 m. WL 95 kan utföra transporter med släpvagnslast upp till 18 ton. För att lasten på släpvagnen säkert ska kunna transporteras erbjuds också en tryckluftsbroms med dubbla ledningar och hydraulisk släpvagnsbroms.

Hela manöverpanelen i förarhytten är lättöversiktlig och ger en god överblick. Genom den stora digitala 7”-displayen har föraren överblick över maskinen och de viktigaste funktionerna. Vid behov kan hydrauloljans flödesmängd ställas in manuellt med inställningssystemet ”Jog Dial”. Det är en fördel när maskinen driver ett hydrauliskt påbyggnadsredskap som inte behöver dra nytta av maskinens fulla hydraulkapacitet. Föraren kan på det sättet arbeta med maskinen och påbyggnadsredskapet väldigt finkänsligt och resursbesparande. Manöverkonsolen är förbunden med den luftfjädrade förarstolen, vilket möjliggör en bekväm körning. Standardutrustningens luftkonditionering möjliggör god ventilation i hytten och sörjer för ett bekvämt arbete.

Motorhuven låter sig enkelt öppnas uppåt och förarhytten är tippbar till hälften. Kofångaren kan tas av, det tillsammans med andra lätt tillgängliga inspektionsluckor gör underhållsservicen enkel att utföra, då alla viktiga komponenter är åtkomliga.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×