Von Arx uppdaterar sin väl beprövade ytfräs

Publicerad 29/3 kl. 14:46

Marknadens mest kända och uppskattade ytfräs uppdateras. Lägre vibrationer (3,6 m/s2) i handtaget och ny större damsugaranslutning kännetecknar de viktigaste uppdateringarna på Von Arx FR200 med tilläggsnamnet Genus. Minskade hand- och armvibrationer innebär att risken för arbetsskador kan minskas. De enkelt utbytbara verktygen från den tidigare modellen passar dessutom direkt på nya FR200 Genus.

POX Maskin AB är svensk generalagent för Von Arx. Deras mest populära ytfräs, FR200, har använts i över 60 år till att fräsa allt från betong, spackel och golvbeläggningar till lim, färg, trafiklinjer och andra vägmarkeringar. Men också för att fräsa bort färg och rost på fartygsdäck, is i fryslager och för halkbekämpning i djurstallar. Uppdateringarna som nu gjorts kommer göra nya FR200 Genus ännu mer uppskattad när arbetsuppgifterna utförs.

“Vibrationerna i nya FR200 Genus har minskats till ett av marknadens lägsta värden (3,6m/s²)”, säger Josefin Silverfur, VVD på EPOX Maskin AB. “Det kommer garanterat uppskattas av de som använder ytfräsen. Att skifta verktygen på den nya ytfräsen är precis lika enkelt som på den tidigare modellen”, tillägger hon.

 

Minskade vibrationer och förbättrad sugkraft

De minskade vibrationerna har uppnåtts genom en mer effektiv dämpning vid fräshus och den nya handtagskonstruktionen. Även placeringen av damsugaranslutningen har en positiv inverkan på vibrationerna i handtaget. På den tidigare modellen, när den övre dammsugaranslutningen användes, transporterades partiklar genom handtagsröret vilket bidrog till vibrationerna. Det kylde också ner handtaget när kall luft strömmade genom röret.

Dammsugningseffekten har också förbättrats genom en större anslutningsdimension, från 28 millimeter om man anslöt i handtaget och 38 vid fräshuset till 50 millimeter. FR200 Genus finns precis som tidigare med såväl en elektrisk 1-fas eller 3-fas-motor som bensinmotor.

“Handtagsröret blev dessutom blästrat och därmed slitet på insidan på grund av den tidigare övre placeringen. Vi är verkligen glada att Von Arx hörsammat de svenska önskemålen om förbättrad vibrationsdämpning och dammupptagning. Det är välkomna förändringar som gjorts och vet att de kommer att göra den mycket välkända ytfräsen ännu mer lämpad för svenska arbetsplatser”, säger Josefin Silverfur.

 

Kantfräs och finjustering – uppskattade tillbehör

Som tillbehör till FR200 Genus finns ett reglage för fininställning av fräsdjupet och kantfräsen SF60. Reglaget för finjustering kan med fördel användas när man fräser bort beläggningar och inte vill komma ner i underlaget. Som standard har maskinen fasta lägen för fräsdjupet. Kantfräsen minskar avståndet till vägg med sin olagrade sida till endast 14 millimeter.

VON ARX FR200 Genus kommer finnas tillgänglig på den svenska marknaden under våren 2021.

www.epox.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×