Von Arx släpper uppdaterad ytfräs

Publicerad 6/7 kl. 10:42

Lägre vibrationer (3,6 m/s²) i handtaget och större damsugaranslutning kännetecknar de viktigaste uppdateringarna på Von Arx ytfräs FR200 Genus. De utbytbara verktygen från föregångaren passar på den nya modellen.

Epox Maskin är svensk generalagent för Von Arx. Deras mest populära ytfräs, FR200, har använts i över 60 år till att fräsa alltifrån betong, spackel och golvbeläggningar till lim, färg, trafiklinjer och andra vägmarkeringar. Nu lanseras den uppdaterade modellen FR200 Genus. “Vibrationerna i nya FR200 Genus har minskats till ett av marknadens lägsta värden, 3,6 m/s²”, säger Josefin Silverfur, vvd Epox Maskin. “Det kommer garanterat uppskattas av de som använder ytfräsen. Att skifta verktygen på den nya ytfräsen är precis lika enkelt som på den tidigare modellen.”

De minskade vibrationerna har uppnåtts genom en mer effektiv dämpning vid fräshus och den nya handtagskonstruktionen. Även placeringen av dammsugaranslutningen har en positiv inverkan på vibrationerna i handtaget. På den tidigare modellen transporterades partiklar genom handtagsröret när den övre dammsugaranslutningen användes vilket bidrog till vibrationerna. Det kylde också ned handtaget när kall luft strömmade genom röret. “Handtagsröret blev dessutom blästrat och därmed slitet på insidan på grund av den tidigare övre placeringen. Vi är verkligen glada att Von Arx hörsammat de svenska önskemålen om förbättrad vibrationsdämpning och dammupptagning. Det är välkomna förändringar som gjorts och vet att de kommer att göra den mycket välkända ytfräsen ännu mer lämpad för svensk arbetsplatser.”

Dammsugningseffekten har också uppdaterats med en större anslutningsdimension, från 28 mm om man anslöt i handtaget och 38 mm vid fräshuset till 50 mm. FR200 Genus finns precis som tidigare med såväl en elektrisk 1-fas- eller 3-fas-motor som bensinmotor. Som tillbehör till FR200 Genus finns ett reglage för fininställning av fräsdjupet och kantfräsen SF60. Reglaget för finjustering kan användas när man fräser bort beläggningar och inte vill komma ner i underlaget. Som standard har maskinen fasta lägen för fräsdjupet. Kantfräsen minskar avståndet till vägg med sin olagrade sida till endast 14 mm. Von Arx FR200 Genus kommer att finnas tillgänglig på den svenska marknaden under våren 2021.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×