Volvos 90-tons grävmaskin nu tillgänglig världen över

Publicerad 7/4, 2020 kl. 15:59

Volvo Construction Equipment lanserar EC950F, en ny 90-tonsgrävmaskin med en Steg V-motor för att uppfylla önskemålen från marknader med sådan motorlagstiftning.

90-tonsbandgrävmaskinen EC950F kombinerar kraft och stabilitet för att kunna hantera hög kapacitet i krävande applikationer. Med en Volvo D16-motor på 450 kW som levererar högt vridmoment vid låga varvtal och som uppfyller de senaste internationella utsläppsstandarderna är det här en maskin för snabb produktion på arbetsplatsen. Det optimerade hydraulsystemet ökar pumpeffekten för snabb och jämn drift, medan det elhydrauliska systemet reglerar flödet på begäran och minskar interna förluster i hydraulkretsen. EC950F har dessutom en prioritetsventil för bom- och svängfunktionen. I Eco-läget optimeras hydraulsystemet för att minska förlusten av flöde och tryck, medan det integrerade arbetsläget möjliggör för föraren att välja det bästa arbetsläget för den aktuella uppgiften: I (tomgång), F (fint), G (allmänt), H (tungt) och P (maximal kraft).

Grävmaskinen har en hög skopkapacitet för fler ton per timme och kan utrustas med flera Volvoredskap, inklusive allround-, Heavy-Duty- och Extreme-Duty-skopor. När applikationen kräver något mer unikt kan Volvo erbjuda specialbyggda redskap för att utveckla den rätta lösningen. Det går även att lagra inställningar för upp till 20 olika redskap, så att föraren kan förinställa det hydrauliska flödet och trycket genom monitorn i hytten.

Maskinen har rejäl spårvidd, lång larv, indragbar undervagn och en optimerad motvikt. För optimal kontroll är alla maskingränssnitt, inklusive styrspakar, knappsats och LCD-monitor, ergonomiskt placerade. Smarta funktioner som till exempel tillvalet Dig Assist hjälper föraren att gräva effektivare. Valbara FOG (Falling Object Guard) och FOPS (Falling Object Protective Structure) ökar tryggheten. För extra bra sikt kan EC950F utrustas med bakåt- och sidokameror eller Volvo Smart View som ger 360 graders sikt.

Volvo har ett brett utbud av slitdelar, inklusive adaptrar, kantstål, skydd och tänder, som förlänger skopans livslängd. Vid arbete med kraftigt kompakterat material ger spetstanden maximal inträngning. För att minimera stilleståndstiden möjliggör Volvos nya tandsystem byte av tänder på några minuter: sätt dit, tryck in och klicka på plats. Viktiga underhållspunkter är enkelt åtkomliga via de breda luckorna och de tillgängliga gångbryggorna.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×