Viggo Bendz tar kvalitetsprodukter inom återvinning och materialhantering till Sverige

Publicerad 27/12, 2023 kl. 16:52

Danska företaget Viggo Bendz öppnar nu en svensk avdelning för sina produkter inom återvinning, skrothantering och materialhantering med svenska Svante Göransson vid rodret.

En ny aktör intar nu den svenska marknaden i form av Viggo Bendz A/S. Viggo Bendz specialiserar sig idag på marknadsföring av helhetslösningar inom rivnings- och återvinningsindustrin samt materialhantering. Sedan 1946 har företaget varit en pålitlig leverantör till bygg- och anläggningssektorn i Danmark och har gedigen erfarenhet inom området. Efter ökad efterfrågan från övriga länder i Skandinavien har man nu valt att utvidga sitt geografiska arbetsområde och öppna en ny avdelning i Sverige.

 

Kvalitetsprodukter 

Företagets produktportfölj inkluderar idag skrotklippare, rivningsutrustning och sorteringsmaskiner, och man har länge levererat helhetslösningar till större återvinningsföretag i hela Skandinavien. De varumärken man kommer att representera på den svenska marknaden innefattar bland annat skrotklippare och balpressar från Lefort, lyftmagneter från Gauss Magneti, mekanisk och optisk sortering i världsklass från Steinert, Trennso Technik och Westeria, samt shredders och granulatorer från bland annat Forrec. Dessutom erbjuder man hjullastare och materialhanteringsmaskiner från SANY.

”Vi kan prata om våra produkter, maskiner och teknologier i flera veckor, men vi föredrar faktiskt att diskutera de problem vi löser för kunden. Trots att vi är entusiaster när det gäller maskinerna, handlar det inte om dem. Det handlar om en helhetslösning som skapar värde för kunden. När vi går in i dialog med en kund har vi tre övergripande prioriteringar. 1) Lösningen måste vara ekonomiskt hållbar för kunden, 2) den ska eliminera kundens huvudvärk, och 3) den ska hålla i många år. Det finns många sätt att uppnå dessa kriterier på. Vi ser till exempel till att erbjuda rimliga serviceavtal, ha reservdelar i lager för snabb leverans, kontinuerlig utbildning av våra anställda och vi marknadsför endast maskiner och utrustning där vi kan stå för kvaliteten”, kommenterar Dennis Albertsen från Viggo Bendz.

 

Vi säljer inte bara maskiner, vi säljer hållbara lösningar

Den första januari, 2023 bytte Viggo Bendz A/S ägare och de nya ägarna är Dennis Albertsen och Tim Goldschmidt Ruders. Om man frågar de nya ägarna hur Viggo Bendz skiljer sig från andra aktörer på marknaden får man ett svar som kanske överraskar några.

”Om inte lösningen ger dig värde, vill vi inte sälja den till dig. Vi anser att en del av att agera ansvarsfullt är att kunna säga nej, även om du kan tjäna några slantar genom att säga ja. Självklart förlorar vi några beställningar på grund av denna filosofi, men å andra sidan återkommer de kunder vi har nästa gång de behöver något”, förklarar Dennis Albertsen, ny delägare i Viggo Bendz.

”Jag kan tillägga att företaget har märkt en tydlig ökande efterfrågan på den kunskap och expertis som Viggo Bendz besitter, efter så många års verksamhet inom denna sektor. Företaget erbjuder nu denna kunskap även på den svenska marknaden. Företaget och dess ägare vill utöka rollen som ett traditionellt handelsföretag till att också fungera som en rådgivande aktör inom de industrier de verkar inom”, säger Svante Göransson, som nu är svensk representant för Viggo Bendz.

Svante Göransson har i många år varit ett känt namn på den svenska bygg- och anläggningsmarknaden när det gäller maskiner och verktyg. Han har ursprungligen lång erfarenhet av att arbeta med maskiner, men har också många års erfarenhet av att marknadsföra och sälja hydrauliska verktyg och maskiner för rivning, återvinning, materialhantering och anläggningsmaskiner. Närmast kommer Svante från en anställning som maskinsäljare på företaget Axima AB. Axima finns på 23 platser i landet men Svante utgick från kontoret i Floby. Dessför innan arbetade han i många år som säljare av maskiner och hydrauliska verktyg för leverantören Andersen Contractor AB i Örsundsbro.

”Svante kommer att bli en utmärkt säljare och rådgivare för den svenska marknaden. Det känner vi oss mycket trygga med på grund av hans långa erfarenhet. Hans kunskap och expertis i kombination med hans positiva attityd och vilja att lösa problem kommer att vara utmärkta. Med den starka produktportföljen och det faktum att vi redan säljer till flera svenska företag är det en naturlig utveckling att etablera en svensk avdelning och komma ännu närmare våra kunder. Och med Svante vid rodret är vi på god väg”, säger Tim Goldschmidt Ruders, delägare i Viggo Bendz.

”För min del känns det jättebra att igen arbeta med produkter som ligger mig nära om hjärtat. Jag känner varumärkena väl och den svenska marknaden känner jag också mycket väl efter att ha arbetat så många år med den. Jag välkomnar alla aktörer inom de svenska näringarna för bygg- och anläggning, rivning, materialhantering och återvinning att ta kontakt med mig”, säger en nöjd Svante Göransson. 

www.viggobendz.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×