Vi fördömer Putins angrepp på Ukraina!

Publicerad 17/5, 2022 kl. 10:51

Man kan inte upprepa det uttalandet för mycket, att vi som ett demokratiskt land bestående av sunda och förnuftiga människor fördömer Putins och Rysslands angrepp och invasion av Ukraina.

Det är ett krig man har startat i Europa och inte en speciell militär operation. Och en sådan handling kostar. Punkt slut! Inte nog med att man startat ett krig på helt felaktiga grunder. Det bedrivs även med illegala krigsmetoder. Nästa anhalt för Putin och hans lakejer är krigsrättstribunalen i Hague.

I normalläget handlar den här ledaren oftast om sådant som är relaterat till det Professionell Demolering bevakar. Men under de senaste två åren har läget varit speciellt. Först var det pandemin som upptog allas tankar och som drabbade många människor hårt. När den så sakta började släppa sitt grepp om mänskligheten och vi längre inte blev så sjuka eller dog så kom kriget i Ukraina som ett brev på posten.

Men vad gör vi nu? Personligen tycker jag vi ska ansöka om medlemskap i NATO omgående. Det borde vi ha gjort för länge sedan. Och det är inte Putin som ska skrämma oss att stå utanför den militära alliansen som syftar till att hålla kriget borta. Vi får ta risken att bli angripna och vad är oddsen om vi inte är medlemmar i NATO? Risken är att det blir som med Ukraina att NATO inte kan skydda oss militärt för att motverka ett tredje världskrig. Antingen är man med i klubben eller inte.

När den här ledaren skrivs är kriget inne på sin sjunde vecka. Ukraina har lidit enorma förluster i människoliv och även materiellt. Men det har även Ryssland gjort. Pressen är hård på Ryssland på många sätt, inte minst genom sanktioner. Men det är främst det ryska folket som betalar priset, inte Putin och hans gäng. Trots det verkar det vara enda sättet, att utöva påtryckningar. Europa och världen borde skicka hem varenda rysk diplomat utan att fråga. Köpta medborgarskap, så kallade Golden Passport, ska återkallas omgående. Jag trodde inte ens det existerade att man kunde köpa ett medlemskap överhuvudtaget. Sedan ska Putins egen familj, d v s hans döttrar inte tillåtas att bo i Europa. Återkalla deras visum omedelbart. Med drastiskt ändrade levnadsförhållande bland de i Putins närmaste krets kanske de i Ryssland med någon form av makt, som exempelvis oligarkerna, kan vända sig mot Putin. Det lär dessutom inte vara något problem att få folkets stöd i en sådan operation.

Men nu nog om kriget. Här i Sverige rullar ändå livet på och vi har börjat att fysiskt träffas igen på mässor, konferenser och andra sammankomster. Även om verksamheten rullat på inom demoleringsbranschen ganska bra de senaste två åren så har ett uppdämt behov skapats. Det finns nu en stor investeringsvilja och ett behov att se över sina maskin- och verktygsparker för att börja tjäna pengar igen. Byggindustrin går fortsatt på högvarv och de planerade projekten är många. Så trots fortsatt pandemin i viss form och krig i Ukraina ser den närmaste framtiden ganska ljus ut för den svenska ekonomin.

  Jan Hermansson,
jan.hermansson@pdworld.com
Chefredaktör

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×