Tyrolit presenterade innovativ utrustning på bauma

Publicerad 4/9, 2019 kl. 14:26

Tyrolit presenterade många innovationer för sågning och borrning av betong vid bauma 2019. Företaget visade också ett urval av specialprodukter för första gången, där utomhusområdet i den österrikiska tillverkarens monter var det perfekta läget för att visa sitt erbjudande.

Förutom väggsågen WSE811-MKII, en uppgradering av världens lättaste kompakta väggsåg och ett utökat sortiment av väggsågblad med TGD-teknik, presenterade Tyrolit väggsågen WSE1621. Med lätta komponenter, kommunikationsgränssnitt och skärdjup på upp till 705 mm är WSE1621 en väggsåg för daglig användning på byggplatsen. Väggsågen är dessutom den första Tyrolit-maskinen utrustad med 'MoveSmart'-teknik, som är en IoT-lösning (Internet of Things) som ger användarinformation i realtid för maskinen. Denna teknik är grunden för optimerad planering och kostnadseffektivare snabbare drift för användaren, å ena sidan, och för användarorienterad produktutveckling å andra sidan.

På Bauma visade Tyrolit också vajersågen WCU17 som levereras med ett vajeraggregat på upp till 17 meter. En speciell funktion är maskinens kompatibilitet med drivenheter och fjärrkontroller från andra Tyrolit-maskiner, till exempel WSE1217 och WSE1621. En annan höjdpunkt var den nyligen CE-certifierade WS30, en högfrekvensdriven vajersåg från Tyrolits amerikanska dotterbolag Diamond Products.

Just i tid för företagets 100-årsjubileum presenterade Tyrolit också ett helt nytt och kompakt torrkapningssortiment för byggbranschen. Inom de kommande två åren kommer det kompletta sortimentet att anpassas i enlighet med dagens marknadsbehov och med dagens kraftfulla maskiner. Centralt i det nya sortimentet är hög produktsäkerhet, såväl som optimerade skärhastigheter och en maximal verktygslivslängd. Produktinnovationerna består av klingor med konventionella segment samt segment med TGD Technology. Ytterligare höjdpunkter för byggbranschen är nytt sortiment av golvslipar och golvslipskor, den nya bordsågen TBE400 och nya borrsystemet DRS250.

Tyrolits visade i sin monter på Bauma exempel på produkter från olika specialprojekt. I mer än 20 år har Tyrolit varit partner för många företag inom bland annat kontrollerad demolering på offshore-plattformar och kärnkraftverk. Förutom den klassiska borr- och sågutrustningen för betong, som kan anpassas efter kundens behov, erbjuder Tyrolits projekttjänstgrupp ett brett utbud av specialverktyg och maskiner för komplexa projekt. För detta ändamål presenterade Tyrolit en del av sortimentet som har bevisat sin användning inklusive 'Curved Track', en borrningsenhet för djupborrning, världens första ATEX-certifierade vajersågsystem.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×