Tre hammarserier från Montabert

Publicerad 5/10, 2020 kl. 17:33

Komatsuägda Montabert är verksamma inom hydraulisk rivnings- och borrutrustning inom bland annat gruvdrift och konstruktion. Hydraulhammarna finns i tre olika serier – B, H och V – alla med unika kännetecken.

Utrustad med en hydraulhammare kan en Komatsumaskin användas för bland annat bergbrytning, rivning och dikning. Komatsus hydraulhammare för grävmaskiner finns tillgängliga från 0,9 till 130 ton, vilket gör att det finns en hydraulhammare för alla typer av arbete. I Sverige är Söderberg & Haak generalagent för Komatsu.

Söderberg & Haak beskriver B-serien som en mycket enkel hydraulhammare med stor tillförlitlighet. B-serien ger Komatsus hydraulhammare slagenergi och brytningskraft i valfri applikation. Den enkla konstruktionen, i kombination med dess komponenter, ger hammare som kan monteras på alla maskiner och användas under alla förhållanden, under många år. Med upp till 30 % färre komponenter behöver dessa hammare lite underhåll, de är enkla att utföra service på och erbjuder tillförlitlighet, enligt Söderberg & Haak. B-serien (JTHB08 -> 650) tillverkas i Japan av företaget Toku. Komatsu har, i ett gemensamt utbytesprogram, arbetat med Toku i nästan 20 år.

H-serien bygger på ackumulatorteknik och kan leverera konstant slagkraft i alla miljöer, på alla maskiner. Elva hammare, från 65 till 1190 kg, täcker in marknadssegmentet för mellanstora grävare. Dessa hammare är konstruerade med kompakt och lätt kropp, vilket ger bättre maskinstabilitet, synlighet och komfort för föraren. Insidan är enkel och tillförlitlig och har bland annat automatisk tryckreglering, hög backtryckstolerans och skydd mot tomslag. I sortimentet finns fyra robusta hammare som är konstruerade för att krossa allt material som kommer i dess väg. Dessa hammare passar grävare mellan 20 och 80 ton och justerar automatiskt arbetsfrekvensen efter materialets hårdhet. Andra funktioner som är värda att nämnas är bland annat robust hus och konstruktion, automatisk smörjning, skydd mot tomslag, ledade slangkopplingar, bussningar som kan bytas i fält, överflödeskydd, justerbar tryckreglering och inbyggd dammuppsamling.

V-seriens hammare är konstruerade för maximal produktivitet i alla applikationer, samtidigt som kostnaden per ton sänks. Hydraulhammarna klarar varje applikation, från demolering till masschaktning eller sekundär brytning. Hammarna modulerar slagkraften fullständigt efter applikationens behov, utan energiförlust och därför med mycket högre effektivitet. En patenterad ventil återvinner energin och förbättrar effektiviteten ytterligare. Liksom för H-serien är många funktioner, som automatisk smörjning, avancerat skydd mot tomslag, ledade slangkopplingar och robust husstandard, standard. Dessutom skyddar en patenterad bussning verktyg och spärrstift genom att absorbera eventuellt vridmoment på verktyget. Komatsus hydraulhammare i H- och V-serien tillverkas av Montabert i franska Lyon.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×