Thovo lanserar ett gäng nya hållbara produkter

Publicerad 6/7 kl. 13:29

Thovo är ett företag som satsar på hållbara och smarta produkter för in och utlastning på byggen och rivningsarbetsplatser. Nu släpper företaget i Särö söder om Göteborg en rad nya produkter.

Den första nyheten är eldrivna och larvbandsburna kompaktlastaren Kovaco MiniZ400. Den är 100 procent eldriven och fjärrstyrd. Tack vare sitt kompakta format kan den ge sig in i tuffa miljöer och operatören kan på avstånd fjärrstyra maskinen. Maskinen har en lastkapacitet på hela 400 kg. En perfekt kombination med rivningsrobotar vid utlastning. Maskinens totalvikt är 1500 kg. Maskinen har en maxkapacitet på 3x7kW och ett vridmoment på hela 30Nm. Maskinens batterikapacitet varierar från två till åtta beroende på arbetsbelastningen. Att ladda maskinen till 100% tar upp till fem till sex timmar.

En annan nyhet är en serie eldrivna och larvbandsburna vagnar kallade Beaver från Tracked Carriers. Beaver finns i tre storlekar, Beaver 05.06, Beaver 10.07 och Beaver 20.09 och är perfekt hjälpreda på arbetsplatsen då tunga föremål och maskiner ska flyttas. I rivnings- och håltagningssammanhang är vagnarna perfekt när betongblock, tunga borrkärnor, järnbalkar och liknande ska flyttas. De är lätta att ta in på bygget och tar betydligt mindre plats än exempelvis minikranar.  Vagnarna är fjärrstyrda och klarar vikter från 500 kg till 2 ton.

Inte nog med det så lanserar Thovo även en serie nya elskottkärror. Serien omfattar fyra olika modeller med laddningsbara batterier som underlättar arbetet på bygget. Den minsta standardmodellen väger 29 kg och klarar att bära upp till 150 kg och har framdrift. Modellen finns också med fram- och bakåtdrift. Motoreffekten för de båda skottkärrorna är 250kW.

Standardmodellen finns också i en version kallad Elskottkärran Extra Power. Vikten är den samma som de övriga två modellerna, 29 kg men den klarar att lyfta 180 kg.

Nästa storlek är Elskottkärran 300 med motoreffekt på 300kW. Kärran är försedd med fyra hjul och klarar att lasta 300 kg. Den har fram- och bakåtdrift och en maximal körhastighet på 4,5 km/h. Den är också försedd med elbroms. Till de nya elskottkärrorna finns också en rad olika tillbehör.

www.thovo.se

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×