Thovo AB släpper batteridrivna modeller

Publicerad 26/9, 2022 kl. 13:06

Thovo är en svensk leverantör av kompaktutrustning som kraftfullt satsat på att sälja batteridrivna enheter inom entreprenadbranschen. Men man säljer även fossildrivna maskiner. I sortimentet ingår bland andra varumärkena Sherpa, Twinca, Muck Truck, Kovaco, och Tracked Carriers samt det egna varumärket Thovo.

På mässan Nordbygg visade Thovo flera nyheter. Sherpa 100 ECO från Holland är en glidstyrd och batteridriven minilastare som är väldigt smidig, lättanvänd och miljövänlig maskin för både inomhus- och utomhusbruk. Endast 76 cm bred. Batteriet på 360 Ah, 24 volt ger en arbetstid på upp till sex till sju timmar. Maskinen drivs av en 24-volts elmotor på 1,5 hk som driver en hydraul pump. Bakhjulen har hydraul motorer som via kedjedrift driver framhjulen. Hydraulisk lyft och tilt och maskinen har ett extra hydraul uttag för redskap. Lastkapaciteten är 300 kg och maskinen väger 750 kg. Finns ett 20 tal olika redskap utöver pallgafflar och vanliga skopor som tex matt rivare, vacuum sug med lyft vid utskärning av betong eller dylikt, plog, skopa volym, skopa med grep, borst, etc.

Sedan en tid tillbaka säljer Thovo även danska Twincas batteridrivna minidumpers. Lastkapaciteten på upp till 800kg och dimensioner som tillåter den att köras genom en dörröppning har gjort Twincas maskiner populära inom håltagning, demolering och ROT-arbete och med den robusta konstruktionen och punkteringsfria däck så klarar Twincas maskiner många år av arbete i tuffa miljöer. Total finns 9 olika modeller i modellprogrammet med olika kapacitet, med eller utan saxlyft och även 2 bensindrivna modeller finns i programmet för arbeten där ladd möjlighet saknas. Bland andra tillbehör, finns en hälllpip för betong vilket är praktiskt för gjutningar vid ROT-arbete, man slipper damm och vatten i lokalerna.

Thovo säljer också Tracked Carriers batteridrivna materialtransportörer som smidigt förflyttar tungt material på arbetsplatsen. Finns från 700 kg till 2200 kg lastkapacitet som R eller PRO. Med ”Dolly” (släp) så kan man lägga till 1000 kg last. Funkar speciellt bra vid längre stål, betong eller limträbalkar. Finns flera tillbehör som roterande plattform, Svivel, glas/panel ställning, vinsch, dragkrok. Styrs med fjärrkontroll.

Thomas Voeler, som är grundare och VD för Thovo AB som sålt eldrivna maskiner i över 10 år, förundras över att batteridriften tar sådan tid på sig att slå igenom i Sverige till skillnad från andra nordiska länder.

”Sverige ligger ju ofta i framkant i många avseenden men användningen av batteridriven kompaktutrustning tar tid på sig att slå igenom. Idag finns en mycket av smarta och miljövänliga hjälpmedel som snabbt kan laddas och som håller kapaciteten under en hel arbetsdag och som är beprövade. De är dessutom oftast smidigare, enklare och billigare att arbeta med än bränsledriven utrustning och framförallt tar man som entreprenör, ansvar för arbetsmiljön och miljön”, säger Thomas Voeler.

På mässan Demcon i november kan branschen titta närmare på Thovo AB´s sortiment.

www.thovo.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×