Sveriges bästa industriföretag 2021

Publicerad 6/7 kl. 16:09

Organisationen Great Place to Work utser OilQuick till Sveriges bästa industriföretag 2021. Dessutom hamnar OilQuick på plats 9 på listan över Sveriges bästa arbetsplatser 2021.

Great Place To Work utför enligt OilQuick världens största arbetsplatsstudie och delar ut kvalitetsutmärkelser till de allra bästa i mer än 50 länder över hela världen. För att få komma in på listan över Sveriges bästa arbetsplatser måste man först erhålla en så kallad Great Place to Work-certifiering. Det är enligt OilQuick en tuff process med höga krav på verksamheten, där alla anställda får komma till tals i en anonym enkät. Av alla som blir certifierade så är det endast de 25 bästa resultaten av kulturutvärderingen och medarbetarundersökningen som får kalla sig Sveriges bästa arbetsplatser 2021. OilQuick klättrar från plats 15 förra året till plats 9 på listan över Sveriges bästa arbetsplatser 2021 i klassen medelstora företag (50-250 anställda).

“Vi är mycket glada och stolta att vi trots detta tuffa år mitt i pandemin, lyckats behålla glädjen och engagemanget hos våra fantastiska medarbetare”, säger Henrik Sonerud, vd OilQuick. “För andra året blir vi Sveriges bästa industriföretag och för tredje året tar vi oss in på listan över Sveriges bästa arbetsplatser. Vi har fortfarande en hel del saker som vi kan förbättra och det kommer vi fortsätta jobba hårt med. Men just nu vill vi fira den här framgången.”

“Vi jobbar hårt under pandemin för att stötta våra medarbetare på bästa sätt, alla tjänstemän som sitter hemma samt alla ute i verkstaden som får jobba med förhållningsregler och begränsningar”, säger Malin Lindqvist, HR-chef OilQuick. “Det är inte helt lätt för alla och vi erbjuder den hjälp vi kan. En anledning till att vi får bra betyg av personalen även detta år är att vi redan innan pandemin hade kommunikationskanaler och rutiner fastställda. Vi kommunicerar regelbundet genom vår app, vi håller digitala event, gemensamma middagar och AW och erbjuder andra saker man kan göra på distans utan att fysiskt träffas.”

Organisationen Great Place to Work har frågat 23 074 medarbetare runtom på svenska organisationer. Resultaten visar bland annat att organisationer som är med på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser har nästan 50 procent lägre sjukfrånvaro än genomsnittet i Sverige, enligt OilQuick. Vinstmarginalen hos Sveriges bästa arbetsplatser på Great Place to Works lista är 59 procent högre för både stora och medelstora organisationer jämfört med svenska genomsnittsföretag, enligt OilQuick. Rörelsemarginalen är 42 procent respektive 37 högre jämfört med de 10 000 svenska genomsnittsföretag som ingick i den jämförande ekonomiska analysen, enligt OilQuick. Rapporten går att läsa på Great Place to Works hemsida. “Att investera i sitt ledarskap och i sina medarbetare är något vi rekommenderar alla verksamheter som vill få ökad lönsamhet och samtidigt få ner graden av sjukfrånvaro och personalomsättning”, säger Maria Grudén, vd Great Place to Work. “Innovationskraft, nöjda kunder, bra rykte och bättre business – allt springer ur en hög grad av tillit.”

Årets alla vinnare och den fullständiga listan korades den 25 mars 2021. Hela presentationen finns att se på Great Place to Works hemsida.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×