Vinnarlaget Team Sweden: Fredrik Thygesson, Fredrik Johansson, Janne Hirsikangas och Peter Strand.

Svenska laget segrade på Case Rodeo 2017

Publicerad 12/12, 2017 kl. 13:53

Den internationella finalen av maskinoperatörstävlingen Case Rodeo 2017 avgjordes den 13-15 oktober. Till tävlingen hade 52 st deltagare från 13 länder kvalificerat sig och den hölls på Case Kundcenter i Monthyon, nära Paris. Finalen var indelad i fyra moment som satte förarna på stora prov i skicklighet och precision. Det svenska laget gjorde succé och vann som bästa nation.

Maskinia, Case generalagent i Sverige, har under flera år deltagit i den stora maskinoperatörstävlingen Case Rodeo och 2017 var inget undantag. Totalt får tre förare kvalificera sig till finalen och därmed representera Sverige under den internationella finalen i Paris. Tävlingen innehöll fyra moment med fyra olika maskintyper: bandgrävare, hjullastare, traktorgrävare och kompaktlastare.

Sveriges lag bestod av Janne Hirsikangas, Hirsikangas Gräv & Schakt, Fredrik Johansson, Schaktsam, och Fredrik Thygesson, Thygessons Entreprenad samt coachen Peter Strand från Maskinia, försäljningschef för Case i Sverige. Det var ett taggat lag som åkte ner till Paris och förhoppningarna var stora. Under fredagens träningar visade laget upp en hög kompetens och samtliga moment genomfördes med ett imponerande resultat. Lördagens tävling blev en riktig uppvisning där det svenska laget gick på säkerhet för att bärga lagsegern. Dessutom gjorde de tävlande fantastiska prestationer individuellt.

“Det här har varit en fantastisk upplevelse. Det är ett mycket välordnat arrangemang och när man sätter sig vid spakarna så kommer verkligen tävlingsnerverna fram. Vi åkte ner med inställningen att vi skulle kämpa som ett lag och det känns då riktigt skönt att vi höll oss till det och att den teamkänslan sedan gav oss segern”, säger Fredrik Johansson.

Det var oerhört nära att Sverige även tog hem den individuella förstaplatsen men efter sammanställningen av alla fyra moment så visade det sig att det skiljde mindre än 13 sekunder mellan den vinnande dansken, Bendt Risom, och Fredrik Johanssons andraplats och enbart 2 sekunder efter Fredrik landade Janne Hirsikangas på en tredjeplats.

”Jag har en individuell femteplats och en åttondeplats sedan tidigare. Att nu få komma upp på pallen individuellt och vinna som bästa lag är oerhört roligt. I år handlade det mycket om precision, vilket passade oss väldigt bra”, säger Janne Hirsikangas.

Sverige gjorde en mycket hög och jämn insats i alla grenarna men i kompaktlastarmomentet lyckades Sverige speciellt bra, Fredrik Thygesson rodde hem en andra plats och Janne Hirsikangas en tredje plats.

“På plats insåg man fort att det inte var någon lek utan verkligen på blodigt allvar och sen att efter en spännande dag få gå upp vid prisutdelningen och ta emot en silvermedalj för sin körning med kompaktlastaren var en härlig avslutning på dagen. Men känslan när de avslöjade att “Team Sweden” var bästa nation var helt fantastisk, och att få gå fram och höra nationalsången spelas tillsammans med sina lagkamrater var en helt otroligt härlig upplevelse. Tror att detta bara kommer att motivera mig mer till vardags i mitt yrke men att det även kommer motivera mig att ta mig tillbaka och få representera Sverige igen”, säger en lycklig Fredrik Thygesson efter helgen.

Prisutdelningen skedde med ”Vilda Västern”-tema på Domaine de Chaalis, en hästsportarena i Frankrikes största hästuppfödningsområde, Chantilly. Där bjöds de tävlande på en spektakulär hästuppvisning samt galamiddag med prisutdelning, med svenska laget högst upp på pallen.

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×