SVAB dubblar sin produktionskapacitet

Publicerad 10/10, 2023 kl. 13:54

SVAB står inför en kraftig expansion och kommer under 2024 kunna flytta in i nybyggda lokaler och därmed dubblera sin produktionskapacitet.

24 beräknas de nya lokalerna som byggs av Askersunds Industrifastigheter stå klara åt SVAB. De nya lokalerna byggs i Åsbro (ca 3 mil söder om Örebro) och SVAB kommer flytta hela sin verksamhet från sina nuvarande lokaler i Hallsberg.

 

Dubblerad produktionskapacitet

SVAB som utvecklar, tillverkar och säljer ergonomiska och innovativa joysticks och styrsystem för primärt grävmaskiner, står inför en kraftig expansion tack vare en starkt växande efterfrågan. SVAB kommer i och med flytten till de nya lokalerna att dubblera sin produktionskapacitet och står därmed väl förberedda för kommande tillväxt.

”Vår försäljning mot maskintillverkare runt om i världen ökar kraftigt och samtidigt som vi behöver utöka vår produktionskapacitet behöver vi även göra plats för vår utökade personalstyrka. Vi är idag drygt 70 medarbetare och ser ett stort rekryteringsbehov kommande år”, säger Fredrik Eriksson, VD på SVAB.

Det är ett stort fokus i branschen på att minska utsläpp från framställningen och användandet av entreprenadmaskiner, och SVAB jobbar med en rad åtgärder för att minimera miljöpåverkan. SVAB gick under 2022 med i SBTi - Science Based Targets Initiative där ledningen har satt upp klimatmål som är i linje med vetenskapliga modeller. Målet är att SVAB skall vara helt klimatneutrala 2040.

”Utvecklingen av miljövänligare grävmaskiner går fort framåt och här bidrar vi i allra högsta grad med våra innovativa elektriska joysticks och styrsystem som bidrar till effektivare maskiner, samtidigt som vi aktivt arbetar för att minska miljöpåverkan från vår egna verksamhet”, säger Fredrik Eriksson.

De ny lokalerna byggs med miljömedvetenhet och enligt kraven för miljöbyggnad nivå silver. En ny solcellspark kommer även att byggas för att förse den nya fastigheten med egen el.

Askersunds Industrifastigheter som kommer att bygga lokalerna är ett kommunägt bolag och ser bygget av de nya lokalerna för SVAB som en långsiktig och hållbar satsning för båda parter.

”Vi är mycket stolta över att få bygga dessa lokaler åt SVAB och vi ser det som en bra utveckling av industriområdet i Åsbro, där vi vill satsa på ytterligare framtida nyetableringar”, säger Anders Gustafsson, VD på Askersunds Industrifastigheter.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×