Stort Tack för DEMCON

Publicerad 19/12, 2018 kl. 13:10

Då har ytterligare ett år nått sin ände och vi får ladda batterierna lite grann och samtidigt förhoppningsvis åtnjuta lite julefrid.

Jag skulle vilja inleda min ledare med att rikta ett stort tack till alla som medverkade till att göra mässan DEMCON till ett kanonbra event återigen. Jag vill tacka alla våra sponsorer som spelar en viktig roll för bland annat marknadsföringen av mässan, alla våra utställare och naturligtvis besökarna.

Utan besökarna skulle det inte bli någon mässa alls. Jag vill också rikta ett särskilt tack till våra samarbetspartners i Branschorganisationen för Byggnadsberedning där håltagarna, rivarna och sanerarna ingår. I år ställde totalt 40 företag ut vilket med råge representerar den svenska håltagnings- och betonggolvslipningsbranschen.

Även leverantörerna av rivningsutrustning fanns representerade trots att vi saknade några aktörer som av någon anledning valt att inte ställa ut. Men de hoppas vi få med nästa gång mässan arrangeras. På besökarsidan landade antalet på nästan 2500 personer under de två dagarna. Under mässan 2016 kom drygt 2300 personer.

Det är en liten uppgång sedan mässan 2016. Det som var nytt för i år var att besökarna kom i samma omfattning båda dagarna vilket var positivt. Tidigare om åren brukar torsdagen vara ganska lugn medan det nästan är för mycket folk på fredagen så utställarna inte hinner med att prata med alla. Mässan hade också ganska många besökare från de övriga nordiska länderna men även andra länder i Europa och övriga delar av världen. 

Nytt för mässan i år var att även ett antal leverantörer av saneringsutrustning valt att ställa ut på mässan och flera av dessa har redan bokat monter på mässan 2020. 

Utställningshallen var bokad till i princip sista kvadratmetern och även på utomhusområdet var det full fart med demonstrationer och möjlighet att testköra maskinerna. Merparten av utställarna vittnade också om god försäljning i montrarna och att man knutit många kontakter både med befintliga och helt nya kunder. 

Under de två mässdagarna var stämningen mycket hög. Det snackades, skrattades, testades maskiner och pratades lite skvaller och rykten i branschen som vanligt, precis som det ska vara på en familjefest. Personligen upplever jag att de som besöker mässan trivs. De upplever en samhörighet och DEMCON blir ett tillfälle där man kan mötas och utbyta erfarenheter som vänner och som professionella aktörer i en krävande bransch som demoleringsbranschen många gånger är.

På kvällen torsdagen den 27 september hölls det traditionsenliga DEMCON-kalaset där också Det Svenska Demoleringspriset 2018 utdelades. Mer om just demoleringspriset kan du läsa längre fram i tidningen. Festen är som alltid en populär tillställning där många vill vara med och i år samlades omkring 260 personer. Festen var lyckad i stort men det fanns vissa inslag som vi kommer att ändra på till nästa gång.

En grupp på över 250 personer som är lite förfriskade är lite svår att styra. Det tog lite för lång tid att få hela sällskapet på plats. Sedan tog det ganska lång tid att fördrink och själva maten serverades och då blir många otåliga. Här kommer vi att rationalisera upplägget till nästa gång. Vi kommer att minska på livemusiken så att det är lättare att prata med varandra samt även korta ner själva prisutdelningen en aning som också drog ut en del på tiden. Men som sagt en fest av detta omfång är svår att styra och kräver en minutiös planering. Vi får jobba på det till nästa gång, för fest ska vi ha, det råder ingen tvekan om. Datum för nästa DEMCON-mässa är redan satt till 24-25 september 2020. Ett antal montrar har redan nu bokats på mässan.

Tills sist vill jag återigen tacka alla som medverkade till att DEMCON återigen blev en så lyckad mässa för sjunde gången sedan 1998. Jag vill tacka utställare, besökare och samarbetspartner och våra sponsorer. Huvudsponsor och diamantsponsor för årets mässa var SDC, Swedish Diamondtool Consulting AB. Rubysponsor var Pentruder AB. Platinumsponsor var Husqvarna Construction Products, Guldsponsor var Tyrolit AB och silversponsorer var Jack Midhage AB samt Drome AB. Jag vill också passa på att tack alla läsare och annonsörer i tidningen Professionell Demolering för ett fint samarbete under året. Till er alla tillönskas en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Jan Hermansson, 

jan.hermansson@pdworld.com

Chefredaktör

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×