SQ-snabbfästen på grävmaskiner med Steelwrist och Volvo

Publicerad 29/3 kl. 15:04

Som en fortsättning på Steelwrist och Volvo CE:s samarbete lanseras nu helautomatiska SQ-snabbfästen direkt från fabrik för band- och hjulburna grävmaskiner mellan 13 och 35 ton.

Steelwrist och Volvo CE fortsätter att utveckla samarbetet som startade för drygt tio år sedan, när Steelwrist blev huvudleverantör av fabriksmonterade tiltrotatorer och snabbfästen på Volvos grävmaskiner. Då efterfrågan på helautomatiska snabbfästen på grävmaskiner fortsätter att växa utökar nu Volvo CE sitt sortiment med Steelwrist SQ Auto Connect-snabbfästen direkt från fabrik för både band- och hjulburna grävmaskiner mellan 13 och 35 ton. Lanseringen inkluderar även SQ adapterplattor för redskap i matchande storlekar. Med helautomatiska SQ-snabbfästen kan maskinföraren byta mellan tiltrotator, samt hydrauliska och mekaniska redskap, utan att lämna hytten.

“Tack vare det goda samarbetet med Steelwrist under många år har vi kunnat följa med i den  senaste teknikutvecklingen för grävmaskinsredskap”, säger Christian Berling, produktchef för grävmaskinredskap Volvo CE. “Nyckeln till framgångshistorien har varit förberedelse och installation från fabrik, enligt våra nöjda kunder. Tack vare åtagandet från båda varumärkena har Volvo CE kunnat erbjuda ett heltäckande program av Steelwrist symmetriska snabbfästen, nu även med SQ-varianten, på ett brett utbud av grävmaskiner.”

På de uppdaterade EC250E och EC300E ingår även Smart Connect-plattformen som integrerar Volvo Dig Assist-systemet med den fabriksmonterade tiltrotatorn från Steelwrist. Här ingår förbättrade säkerhetsfunktioner med en singelbrytare till både snabbfästets och tiltrotatorns låssystem, CE-märkt direkt från Volvos fabrik. Smart Connect har varit ett projekt där Steelwrists systerbolag SVAB Hydraulik har medverkat i utvecklingen från start. Redskapsigenkänning kan läggas  till efter leverans för både fabriksmonterade och eftermonterade installationer. Med Smart Connect kan Steelwrist tiltrotatorer monteras hos återförsäljaren med  en plug-and-play-installation som även omfattar singelbrytaren för låsfunktionaliteten. Det betyder att Volvos återförsäljare kan korta leveranstiden och optimera funktionaliteten till i stort sett samma nivå som en installation gjord på fabriken, även om slutkunden köper en maskin som står i lagret hos återförsäljaren, enligt Steelwrist.

“Inom Steelwrist har vi länge arbetat hårt för att främja globala standarder och till sist börjar vi skönja resultat”, säger Stefan Stockhaus, vd Steelwrist. “För det första, med Volvo som lanserar Steelwrist SQ från fabrik och med Caterpillars nyligen lanserade HCS-fäste, är det en stor sak när två branschledande aktörer nästan samtidigt lanserar produkter som är kompatibla med Open-S-standarden. För det andra kan Volvo CE:s lansering av Smart Connect-plattformen vara ett stort steg mot ett öppet redskapsgränssnitt för grävmaskiner i likhet med ISOBUS inom jordbrukssektorn.

Detta skulle kunna möjliggöra ökad smartness och uppkopplade grävmaskinsredskap som aldrig förr.”

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×