Spårning av utrustning med hjälp av Bluetooth

Publicerad 2/4, 2019 kl. 15:15

Hiltis nya system för spårning av utrustning med hjälp av Bluetooth har beskrivits som den sista saknade biten i inventariehanteringspusslet.

Men hur kan denna nya innovation hjälpa företag att öka produktiviteten genom större synlighet och bättre automatisering av processer?

Att kunna spåra verktyg och utrustning oavsett format eller storlek på byggarbetsplatserna är en utmaning. Tills nu har Hilti ON!Track försett byggbranschen med en lösning för att spåra inventarier via ett system av slitstarka streckkodsetiketter, som kommunicerar med en molnbaserad programvara för inventariehantering. Detta är en pålitlig lösning för att identifiera verktyg eller utrustning, koppla utrustningen till ansvarig person och plats samt tillhandahålla all relevant, tillhörande dokumentation.

Men om en medarbetare till exempel glömmer bort att skanna föremålets etiketter för att uppdatera platsen, så kan det likväl vara svårt att lokalisera ett föremål. Detta var en stor utmaning för många kunder och de efterfrågade en lösning. Därför har Hilti utvecklat smarta ON!Track-taggar för spårning med hjälp av Bluetooth och gjort ON!Track till ett ännu mer värdefullt system för branschen.

“Genom ett nära samarbete med utvalda kunder satte vi systemet på tuffa prov och visade hur effektivt det fungerade. Det är en del av vår kultur på Hilti att ha direkt kontakt med kunderna på plats och den relation vi har byggt upp med dem innebär att vi lyssnar till deras idéer och utvecklar lösningar som hjälper dem att möta sina vardagliga utmaningar”, berättar Herman Persson, Services & Software Support Manager på Hilti.

Hilti har lagt mycket arbete och forskning på att utveckla spårning av utrustning med hjälp av Bluetooth och därmed skapat de funktioner som kunderna faktiskt efterfrågar. Kunderna gav oss utmaningen att utveckla en lösning som minskar riskerna för att tappa bort värdefull utrustning och kunna genomföra snabba och noggranna kontroller av inventarier.

Tack vare ett nära samarbete med Hiltis kunder kunde man testa de nya smarta ON!Track- taggarna ute i verkligheten, för det mesta under tuffa förhållanden. Det håller nu snabbt på att etableras som en väsentlig del av det blivande standardsystemet för inventariehantering inom byggbranschen.

“Vi på Hilti anser att inventariehanteringssystem för byggbranschen är av största betydelse för i stort sett alla typer och storlek på företag. Genom att utveckla ON!Track med vår spännande Bluetooth-innovation har vi tagit inventariehanteringssystemet till en ny nivå”, fortsätter Herman.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×