Sladdlös kapning & dammfritt arbete

Publicerad 4/9, 2019 kl. 14:25

Den nya diamantkapen DSC-AGC 18 från Festool är till för snabbjobben, när man helt enkelt inte orkar gå bort till den stora kakelsågen utan istället kapar direkt på plats. Perfekt t ex när man renoverar det där trånga badrummet på andra våningen.

Tack vare den integrerade utsugskåpan transporteras över 95 % av dammet direkt till dammsugaren, vilket möjliggör kapning av mineraliska material inomhus. Med hjälp av medföljande Bluetooth-batteri slås den anslutna CLEANTEC-dammsugaren automatiskt av och på.

Varvtalet kan ställas in steglöst via ett lättillgängligt reglage – vilket möjliggör arbete som alltid är anpassat efter materialet.

Utsugskåpan har konstruerats så att användaren har fri sikt över såglinjen. Detta möjliggör precis kapning på fri hand och därmed även precisa resultat. En praktisk fördel är att utsugskåpan enkelt kan öppnas framifrån för kantnära sågning.

Hjärtat i DSC-AGC 18 är den borstfria och därmed underhållsfria EC- TEC-motorn. Den sitter i ett helt slutet motorhus som skyddar motorn mot damm. Även den intelligenta styrelektroniken är dammskyddad eftersom den  också  är  ingjuten  i  ett  hus.  Dammtåligheten  och  hållbarheten i kombination med Festools omfattande service gör att DSC-AGC 18 är en säker och ekonomisk investering.

Motorn har mjukstart och har dessutom fått ett elektroniskt överbelastningsskydd. Omstartspärr, digital temperaturövervakning    och motorbroms ökar säkerheten och hållbarheten ytterligare.

Varvtalet i DSC-AGC 18 kan regleras steglöst mellan 4 500 och 8 500 varv/minut. För att hålla vibrationerna på en så låg nivå som möjligt har motorn och kåpan kopplats från varandra.

www.festool.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×