Sju av tio byggföretag drabbas negativt av coronakrisen

Publicerad 5/10, 2020 kl. 17:00

Coronakrisen blir allt mer påtaglig för bygg- och anläggningsbranschen. Enligt en ny enkät genomförd av bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen upplever sju av tio medlemsföretag uppskjutna byggstarter.

Mer än hälften av företagen säger också att man har en minskad orderingång jämfört med för sex månader sedan. Många av Byggföretagens små- och medelstora företag är särskilt oroade inför tredje och fjärde kvartalet.

“Coronakrisen som drabbat andra branscher hårt påverkar nu bygg- och anläggningsbranschen alltmer genom att investeringsförmågan minskar”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen. “Det bästa sättet för Sverige att övervinna krisen är fortsätta bygga. Nu är det viktigt att offentliga investeringar säkerställs. Ökad ROT och sänkta arbetsgivaravgifter är reformmotorer som gör det möjligt för fler att gå till jobbet.”

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag på den svenska byggmarknaden. Medlemsenkäten genomfördes den 13-21 augusti och besvarades av 629 företag i hela Sverige.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×