Sennebogen lanserar materialhanterare med nytt drivkoncept

Publicerad 23/12, 2019 kl. 13:25

Det nya drivkonceptet Green Efficieny Drive kombinerar diesel- och eldrift. Nu lanserar Sennebogen pick & carry-hanteraren 735E, den första materialhanteraren med det nya drivkonceptet.

Sennebogen har i samarbete med Bosch Rexroth utvecklat ett nytt elektriskt drivkoncept som består av två elmotorer i undervagnen som får kraft via en generator, som i sin tur drivs av en dieselmotor. Enligt Sennebogen erbjuder innovationen en ökad effektivitet, lägre förbrukning (30 %) och minskad ljudnivå. Enkelt uttryckt kan man säga att maskinens hydrauliska arbetsprocesser drivs av den kraftfulla diesel-motorn (Tier 5), medan förflyttningen drivs av elmotorerna.

De första testerna visade att effektiviteten ökade med upp till 30 % jämfört med tidigare dieselhydrauliska motorer. Just nu testkörs maskinen i fält och beräknas komma i pro-duktion i slutet av 2019. Motoreffekten ligger på 231 kW. Arbetsvikten ligger på 43,9 ton och räckvidden på 11,3 m, beroende på vilken bom och sticka man utrustar maskinen med. I Sverige är OP System generalagent för Sennebogen.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×