Sennebogen 895E

Publicerad 23/12, 2019 kl. 13:37

Planen var att presentera materialhanteraren 895E på mässan Bauma, men på grund av sin storlek, med en räckvidd på upp till 40 m och en arbetsvikt på 420 ton, valde man istället att visa upp den på Sennebogens fabriker i Straubing. Nya 895E är en maskin för världens största hamnar. Med sin räckvidd och prestanda är lämpad för alla materialhanteringsuppgifter i en hamn. 895E är utrustad med Sennebogens Green Hybrid Systemet, som enligt Sennebogen ger god effekt och energibesparingar på upp till 30 %.

Med Sennebogens traditionella modulsystem anpassas maskinen för kunden. Nya 895E finns i totalt fyra räckvidder, från 28 till 40 m. Två varianter av dieselmotorer (563 kW och 570 kW), samt en med elektrisk motor på 500 kW är tillgängliga. Tre versioner av undervagnar finns som standard: hjulgående med 14 hjul, larvgående, samt en gantrymodell.

Stor uppmärksamhet har lagts på att maskinen ska vara underhållsvänlig och en bekväm och säker arbetsplats. Materialhanteraren ger operatören en känsla av rymlighet i Portcab-hytten. Från hytten som kan höjas och sänkas till en ögonhöjd från 11 meter och ända upp till 22 meter, har föraren hela tiden god sikt över arbetsområdet. Dessutom finns räcken på alla plattformar och trappor för enkel och trygg tillgänglighet. OP System är Sennebogens generalagent i Sverige.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×