Sandvik och Steelwrist i Rammer-samarbete

Publicerad 16/9 kl. 14:57

Sandvik och Steelwrist påbörjar ett samarbete kring helautomatiska Open-S redskapsadaptrar för Rammer hydraulhammare.

Eftersom den globala efterfrågan på helautomatiska fästessystem enligt Steelwrist växer snabbt, börjar Sandvik leverera Steelwrist SQ-adaptrar direkt från deras fabrik under det tredje kvartalet av 2021. Sandviks leveranser kommer att vara kompatibla med den globala Open-S-standarden.

Sandvik är en leverantör av maskiner, verktyg, reservdelar, service och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin. Sandvik erbjuder ett sortiment av rivningsverktyg under varumärket Rammer. Rammer-hydraulhammarna är enligt Steelwrist kraftfulla, produktiva och hållbara hydrauliska redskap som är lämpliga för bärarmaskiner i viktklassen 0,6 till 120 ton.

Målet med samarbetet mellan de två företagen är att öka produktiviteten och minska stilleståndstiden för slutanvändare. Allt eftersom gränssnittet mellan hammare och adapterplatta kan optimeras för bästa prestanda och kompatibilitet.

”Rammer-hammare är kända för sin tillförlitlighet, så vi vill säkerställa bästa möjliga prestanda även när du använder helautomatiska snabbfästen”, säger Jari Paajanen, Product Line Manager Sandvik Rock Processing Solutions. “Av den anledningen vill vi erbjuda SQ-adapterkit som är skräddarsydda för att passa våra hammare perfekt. Tillsammans med Steelwrist kommer vi att se till att användningen av Rammer-hammare är än mer effektivt.”

Steelwrist SQ helautomatiska system gör det bland annat möjligt att byta hydrauliskt drivna verktyg utan att lämna hytten. Steelwrist SQ-produkter följer den globala Open-S industristandarden för helautomatiska snabbfästen.

”Steelwrist SQ-produkter tillsammans med Rammer hydrauliska hammare skapar en perfekt kombination”, säger Toni Ylitalo, SQ produktansvarig Steelwrist. “Vår QPlus-teknologi möjliggör högre hydraulflöden med lägre tryckfall än andra system på marknaden. Steelwrist och Sandviks produktfördelar tillsammans kommer säkert att uppskattas av våra kunder.”

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×