Sandvik förvärvar Allied

Publicerad 5/10, 2020 kl. 16:53

Sandvik Mining and Rock Technology förvärvar Allied Construction Products, en amerikansk distributör av hydrauliska hammare till anläggnings- och gruvindustrin och en tillverkare av markvibratorer och monteringsfästen.

Förvärvet av Allied etablerar en förbättrad sälj- och serviceplattform för den nordamerikanska kundbasen. Det gör det möjligt för Sandvik att utöka det befintliga återförsäljarnätverket till nya regioner och att nå nya kundsegment med ett bredare produktutbud. Allied stärks och får tillgång till Sandviks teknologi.

Allied och Sandvik har haft ett strategiskt partnerskap sedan 2003, med Allied som amerikansk distributör av Rammer-produkter. Sandvik var redan en minoritetsägare med 21 procent och Sandviks produkter genererade cirka 80 procent av Allieds intäkter.

År 2019 hade företaget intäkter om cirka 29 miljoner USD med 38 anställda. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen och transaktionen förväntas slutföras under tredje kvartalet 2020. Affären har initialt en neutral påverkan på Sandviks resultat per aktie.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×