Säkerhetsvajern Whipblock i Hydroscands webbutik

Publicerad 29/3 kl. 13:16

Nu finns säkerhetsvajern Whipblock tillgänglig i såväl Hydroscands butiker som i webbutiken. Whipblock kan monteras utan verktyg, och finns i två utföranden. Genom att kombinera flera Whipblockar passar säkerhetsvajern även grövre slangar.

En säkerhetsvajer är ett tillbehör för att undvika skador ifall slang eller koppling skulle släppa. Det är även ett krav från Maskindirektivet att slangledningar som riskerar att orsaka skador måste fästas eller säkras för att öka säkerhetsnivån. Hydroscands säkerhetsvajer Whipblock finns i två utföranden, med dubbla öglor för skarvning eller för att  fästa på ett rör eller slang, samt med ögla och fästpunkt för att kunna fästa mot bult på en maskin.

Genom att kombinera flera Whipblockar passar Hydroscands säkerhetsvajer även till grövre slangar om 10 tum, vilket underlättar för de verksamheter som har många rör eller slangar i olika  dimensioner. ”Genom att skarva två eller fler Whipblock fungerar säkerhetsvajern fint även till större slangdimensioner”, säger Magnus Andersson, teknisk chef Hydroscand Group. “Detta är perfekt för de kunder som har en bred variation av slangstorlekar och vill undvika att behöva köpa in säkerhetsvajer, dragstrumpa eller slangskydd i flera olika storlekar.”

Trots sin låga vikt har Hydroscands säkerhetsvajer en brottsstyrka på 1000 kg, enligt Hydroscand. Whipblock består av en stålvajer med ett hölje i kevlar och polyester. Att vajern består av tre lager gör vajern starkare och innebär även en större säkerhet för användaren, enligt Hydroscand. ”Whipblock är oerhört smidig att använda eftersom det inte krävs några extra verktyg eller  produkter för att fästa säkerhetsvajern, vilket sparar dyrbar tid för kunden”, säger Magnus Andersson. “Att installera en säkerhetsvajer på de platser där omgivningen kan ta skada ifall kopplingen eller slangen lossnar, är ett enkelt och prisvärt sätt att förebygga skador.”

Man hittar Whipblock säkerhetsvajer i Hydroscands butiker och på Hydroscands webbutik.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×