Saber MSD800R XT

Publicerad 12/12, 2017 kl. 14:21

Först ut är varumärket LaBounty som knappast behöver någon närmare presentation då man fortsätter att hålla ledningen vad gäller kvalitet och prestanda på sina skrotsaxar.

Sortimentet är också marknadens bredaste och LaBounty är också det äldsta beprövade märket. I Sverige säljs LaBounty av företaget IPE Göteborg sedan över 30 år tillbaka. 

Några nyheter från LaBounty är att deras lilla skrotsax MSD800R har fått en andra version som har en SABER näbbkniv (vändbar näbbkniv) likt LaBountys större skrotsaxar.

Den nya modellen heter LaBounty SABER MSD800R XT och är en mycket kraftfull liten skrotsax. Saxen är avsedd för bärare mellan 7 till 15 ton och väger 1300 kg. Käftöppningen är 38 cm och djupet 43 cm. Anders Sjögren på IPE Göteborg berättar att man levererat den nya saxen för Off Shore-arbete och den används för klippning på en oljerigg i Nordsjön. Bilderna här intill visar saxen. “Saxen har konstruerats så att underhållet är enkelt och till exempel kan man göra service på både svivel och hydraulmotor utan stora ingrepp. Därtill sitter alla knivarna med samma storlek på bultarna. Som vanligt kan man använda alla fyra sidor på knivarna, exkluderat näbbkniven som går att använda två sidor på”, berättar Anders.

Saxen väger som sagt 1300kg och den på bilden har ett OilQuick OQ60 fäste installerat.

Bilden ovan på den svarta LaBounty-saxen är större med sina 11600 kg och är speciellt anpassad för bearbetning av Off Shore-skrot. “Med en maximal klippkraft på cirka 1700 ton är den en riktig best”, säger Anders. Som man kan se sitter den på en specialanpassad Hitachi ZX530 via ett snabbfäste.

Förutom sin skrotsaxar har LaBounty idag också ett sortiment av hydrauliska demoleringsverktyg. För en tid sedan lanserade man pulveriseraren MHP200.

www.ipegbg.se

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×