RZ Mekpart AB köper den tredje generationens borrstativ 40+ och 50+

Publicerad 19/9, 2018 kl. 11:42

Som ett naturligt utvecklingssteg för den tredje generationens borrstativ för betonghåltagning, har RZ Mekpart AB köpt de svenska originalprodukterna 40+ och 50+ av MPirum AB.

Beslutet har tagits i aktivt samråd med SDC AB som självklart fortsätter att sälja stativen, då de har varit med och utvecklat sortimentet tillsammans med MPirum AB från starten 2014.

RZ Mekpart AB har haft ansvaret för all tillverkning och montering i fabriken i Mölndal sedan 2015 för MPirums räkning, eftersom de är ledande inom skärande precisions bearbetning, plåtbearbetning, svetsning samt lagerhållning och slutmontering.

“Vi är övertygade att borrstativen genom försäljningen hamnar i bästa möjliga händer för en fortsatt positiv utveckling av sortimentet, samtidigt som MPirum nu kan fokusera på joniserande luftrening med varumärkena 1000+, 2000+, och 4000+”, säger Anders Pihl, MPirum AB.

Efter köpet satsar RZ Mekpart AB nu på att vidareutveckla affären ytterligare, bland annat genom att anställa personal och bygga upp en skräddarsydd montageavdelning.

“Borrstativen 40+ och 50+ är en strategisk produkt som passar väl inom vårt fokus på svensktillverkade kvalitetsprodukter med lagerhållning av hela sortimentet och korta leveranstider från vår fabrik i Mölndal”, säger Lars Kihlström, VD, RZ Mekpart AB.

RZ Mekpart AB ingår i RZ Gruppen, som är en familjeägd verkstadskoncern bestående av tolv företag specialiserade inom sina verksamhetsområden, vilket ger en unik kompetens och mycket bred kapacitet. Tillsammans har gruppen 500 anställda och en omsättning på 600 miljoner.

SDC AB har idag 14 anställda med lång erfarenhet och genuin kunskap av alla typer av diamantborrning och sågning både i fabriken i Nora och verkstadsbutiken i Stockholm. “Behovet av smarta och ergonomiska lösningar är lika stort idag som när vi startade utveckling av den tredje generationens borrstativet tillsammans med MPirum.

Vi ser fram emot att fördjupa samarbetet med RZ Mekpart och fortsätta sälja de populära och framgångsrika MPirum 40+ & 50+ borrstativen”, säger Erik Håkansson, SDC AB. 

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×