RF System tar över Trevi Benne

Publicerad 26/6 kl. 10:00

Trevi Bennes hydrauliska bommonterade verktyg för rivning och återvinning har funnits på den svenska marknaden sedan 2002 genom företaget Andersen Contractor. Sedan mars 2024 har återförsäljarskapet tagits över av RF System. Både Trevi Benne och RF System ingår i Kinshofer Group som ägs av svenska Lifco.

Trevi Benne, den italienska tillverkaren av kraftfulla hydrauliska rivnings- och återvinningsredskap har fått en ny återförsäljare på den svenska marknaden. Sedan mars i år har företaget RF System tagit över marknadsföring, försäljning och service i Sverige. Det var företaget Andersen Contractor som introducerade Trevi Benne på den svenska marknaden redan 2002.

 

40-årig tillverkare av redskap

Tidningen Professionell Demolering fick möjlighet att träffa representanter för RF System och Trevi Benne i samband med Svenska Maskinmässan på Solvalla i Stockholm. De som deltog på mötet från RF Systems var företagets VD Hans Valdemarsson och försäljningschefen Daniel Gadmar.

RF System grundades 1978 av Bo Andersson och verksamheten har alltid legat i Vinslöv mellan Hässleholm och Kristianstad. Sedan 2011 ägs företaget av tyska Kinshofer Group som i sin tur ägs av svenska bolaget Lifco.

Men låt oss börja från start. RF Systems verksamhet började med att man utvecklade och tillverkade olika typer av redskap för anläggningsmaskiner. En verksamhet som fortfarande dominerar. Utveckling, innovation och att hålla en stor bredd på produktsortimentet är viktiga ingredienser för RF-System. RF står för Rationell Förläggning eftersom verksamheten tidigt började utveckla kabelplogar och utrustning för kabelhantering. Sedan dess har det tillkommit en mängd andra produkter såsom skopor, borstar, maskinfästen, redskap för bygg- och anläggning, järnvägsarbeten, skog och park, samt att man är återförsäljare för ett antal agenturprodukter från den egna globala företagsgruppen, Kinshofer Group. Produkterna säljs i hela världen men med mycket fokus på Skandinavien, Europa och Nordamerika.

Sedan några år tillbaka har RF System nosat på rivningsbranschen och etablerat en allt större kontakt med sektorn.

 

Rivningsverktyg - Ett nytt viktigt ben att stå på

”När vi sedan en tid tillbaka kontaktades av vårt systerföretag Trevi Benne, och som ställde frågan om vi var intresserade av att representera Trevi Benne i Sverige blev svaret ett klart ja. Vi kände väl till Trevi Benne som varumärke vilket skulle utgöra en värdefull ny produktsektor i vår verksamhet. Dessutom ägs även Trevi Benne av Kinshofter Group sedan några år tillbaka”, säger Hans Valdemarsson.  

Än så länge är det ganska nytt att man tagit över marknadsföring och försäljning av Trevi Benne och man lär sig hela tiden. Med på Svenska Maskinmässan var också Paolo Pellizzari från Trevi Benne som är ansvarig från tillverkaren för marknaderna i Nordeuropa.

”Det känns jättespännande att RF System tar över försäljning i Sverige och jag är säker på att RF System har resurserna för att lyfta våra produkter på den svenska marknaden ytterligare några snäpp. Jag vill också framhålla min tacksamhet till företaget Andersen Contractor och dess VD Svend Andersen som gjort ett fantastiskt arbete på den svenska marknaden under många år och har plöjt upp fåran så att säga”, säger Paolo Pellizzari som är Export Area Manager på Trevi Benne.

Trevi Benne har ett brett sortiment av maskinburna demoleringsverktyg av alla dess typer, verktyg för användning inom skogsnäring samt ett brett sortiment av ”Heavy-Duty” skopor. Vad gäller de hydrauliska rivningsverktygen så har man nio olika serier: FM-serien av mekaniska pulveriserare, SP-serien som är så kallade pile breakers eller på svenska pålknäckare, SC-serien med diafragmapålknäckare, PMZ-serien med riv- och sorterskopor, MA-serien med multiverktyg där själva käften kan bytas med olika verktyg, MK-serien som är universella multiprocessorer, FR-serien med roterande pulveriserare, F-serien som är sekundära pulveriserare, HC-serien med primärkrossar, MK-serien Premium Multi Kit med utbytbara käftar, FR-serien Premium med roterande pulveriserare, F-serien Premium med sekundera pulveriserare samt HC-serien Premium med primärkrossar.

Varje serie erbjuder i sig flera olika storlekar för bärare i olika viktklasser. En stora andel av verktyg kan dessutom fås med booster som ökar klipp och krosskraften avsevärt. 

Till detta skall läggas även Trevi Bennes sortiment av skrotsaxar som kallas Marilyn och består av 16 olika modeller från 300 kg till 19,5 ton. Man har också hydrauliska verktyg för bildemontering, roterande siktskopor, mekaniska gripar och mycket mera. För skogssektorn tillverkar man verktyg för avverkning och hantering av stockar, träklippar och rotklippare. Listan på produkter kan göras lång.

Trevi Bennes produkter är ett av de verkliga premiummärkena inom den globala rivningsindustrin.

”Det pågår en intensiv internutbildning om Trevi Bennes på företaget. Det är en hel del information att absorbera men vi är många inom företaget som lär sig produkterna. Hydrauliska bommonterade verktyg är dessutom vår specialitet så jag känner ingen oro för inlärningen”, säger Daniel Gadmar.

Man söker nu dessutom aktivt efter dedikerad säljare för Trevis Bennes produkter som har lång erfarenhet från rivningsbranschen och han har redan några intressanta namn att jobba med.

 

Starkt nätverk av återförsäljare och serviceverkstäder

Med det nya varumärket Trevi Benne i portföljen gör RF System en storsatsning på rivnings- och återvinningsbranschen. Det här är ett så kallat helt nytt ben att stå på inom företaget. Målet är att produktsektorn ska bli lika stor som de andra produktsektorerna inom bolaget. ”Jag har väldigt höga förväntningar på att vi kan lyckas riktigt bra inom rivnings- och återvinningsbranschen inom de närmaste åren. Vi har riktigt bra produkter att erbjuda i Trevi Benne som erbjuder hög effektivitet, god ekonomi, hög säkerhet i användandet och bra miljötänkande. Siktet är att öka till dryga 100 Mkr i omsättning inom de närmaste åren och där kommer Trevi Bennes produkter att ge ett bra bidrag”, säger Hans Valdemarsson.

Försäljningen av Trevi Bennes produkter kommer bland annat att ske genom RF-Systems befintliga nätverk av återförsäljare, men även andra kanaler kan komma att öppnas. Från Luleå i norr till Malmö i söder har man totalt 90 återförsäljare så man har ett massivt försäljningsnätverk att tillgå. Service och eftermarknad är naturligtvis väldigt viktigt också. De flesta av de 90 maskinhandlarna som RF System samarbetar med har egna service- och reparationsverkstäder, så mycket kan skötas lokalt.

”I vår produktionsanläggning i Sösdala har vi också vår egen verkstad med alla resurser som kan behövas för service och reparationer. Det kommer också att vara viktigt att utföras service och reparationer på plats. Många rivningsentreprenörer vill inte ha några långa stopp utan ett eventuellt fel måste åtgärdas snabbt och då plats så man snabbt kan komma igång och jobba igen. Tid är pengar. Tack vare våra återförsäljare kan vi snabbt vara på plats och åtgärda eventuella fel. Av erfarenhet är rivningsentreprenörerna också ganska duktiga på att åtgärda fel själva”, säger Daniel Gadmar.

Efter en intressant pratstund med Trevi Bennes nya återförsäljare i Sverige avslutar Hans Valdemarsson med att strategin under de närmaste månaderna för RF System är att hitta en duktig säljare och sedan träffa så många slutanvändare som möjligt för att berätta vad Trevi Bennes produkter kan erbjuda.

www.rf-system.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×