Revolutionerande stackläggare

Publicerad 19/9, 2018 kl. 11:40

Det finns goda skäl till att den nya 21-meters stackläggaren från Telestack har tillägget Revolution i modellbeteckningen.

Utrustad med både svängkrans och larver flyttas Telestack TC621REV Revolution snabbt till rätt position. Därmed har det blivit enklare än någonsin att skapa lagringseffektiva solfjäderformade upplago.

Med Telestack TC621REV Revolution har tillverkaren anammat en idé från generalagenten Fredheim Maskin, nämligen att förse en larvburen stackläggare med en svängkrans.

“Nu räcker det med några tryck på fjärrkontrollen för att hamna rätt i både placering och vinkel”, berättar Erik Olausson på Fredheim Maskin AS.

Rörelsefriheten maximeras av att stackläggaren enkelt kan flyttas fram och tillbaka, parallellt, krabbstyrt eller i form av solfjäder.

Världspremiären för den revolutionerande stackläggaren var på brittiska mässan Hillhead i Storbritannien i slutet av juni. Norden-premiären skedde på Entreprenad Live i Göteborg.

Stackläggarens 21 meter ger en högsta upplagshöjd på 11 meter. Transportbandet är 1,05 meter brett. Fraktionerna kan vara från nollmaterial och upp till 250 millimeter. I transportläge har stackläggaren en längd på 12,08 meter och en bredd på 3 meter. Transporthöjden är 3,34 meter. Totalvikten är 14,33 ton.

Kapaciteten uppgår, beroende på material och andra förutsättningar, till 600 ton per timme. Upplagskapaciteten stiger kraftigt då stackarna placeras solfjäderformat. Endast en stack ger möjlighet till cirka 2 150 ton. Med en solfjäderlik fördelning på 90 grader ökar upplagskapaciteten till cirka 8 000 ton, för att bli hela 18 000 ton vid spridning på hela 270 grader.

Telestack TC621REV Revolution levereras med dieselhydraulisk eller elektrisk drift, alternativt hybriddrift. Den finns leveransklar, till både försäljning och uthyrning, hos Fredheim Maskin AS.

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×