Ren, Luft och Lamm!

Publicerad 27/8, 2012

Nu kan alla entreprenörer i Stockholm fylla på med ren luft hos Lamm på Karlbergsvägen. Sedan försommaren är Maskinfirma Bo Lamm återförsäljare BVMs produktsortiment från Heylo.

I Stockholm är Maskinfirma Bo Lamm AB ett begrepp bland framförallt håltagare, rivare och sanerare. Mitt i stan huserar Bosse Lamm och hans kollega Sverre Håkansson. Närmare bestämt på Karlbergsvägen 68. Här kan entreprenörer få sin fristad för en stund.

Satsar på håltagarna
Maskinfirma Bo Lamm AB är Stockholms, kanske hela Sveriges, enda renodlade maskinuthyrare med specialinriktningen rivning, håltagning och sanering. Det produktområde som dominerar mest är dock håltagning och här finns allt för den professionella håltagaren såsom borrsystem, golv- och väggsågar, handhållna kapar, stofthanterare, våtsugar och mycket mera. Dessutom tillhandahåller man ett brett sortiment av diamantverktyg från Tyrolit. Man har även egen tillverkning av borr och stommarna kommer från Assars Mekaniska. Man levererar borr i alla dimensioner från en dag till en annan. I sortimentet finns en rad olika varumärken men det är främst Tyrolit, Husqvarna och Ronda som dominerar.
“Jag trivs som fisken i vattnet här med nära till allt och inte minst kunderna som jobbar i City”, säger Bosse Lamm.
“Vårt motto är att alltid kunna hjälpa våra kunder och dom vet att vi finns här för dom. Idag har vi 1000 kontokunder och antalet växer stadigt”, säger Bosse.
Bosse startade firman 2001 och tog över PSBs gamla lokaler. Men både Bosse och Sverre är kända figurer i håltagarsvängen. Bosse jobbade på dåvarande Dimas mellan åren 1986-1998 och därefter arbetade han för PSB mellan 1998 och 2000. Både kan branschen som sin egen ficka. Tilläggas bör att naturligtvis finns de flesta kunderna i Stockholm men företaget jobbar över hela Mälardalen.

Ny återförsäljare för Heylo
När PD besöker håller man på att förbereda för kvaltävling i Tyrolits Cutting Pro Competition som man brukar hålla på parkeringen framför butiken. Samtidigt besöker Roger Olsson från företaget Bygg Värme Maskiner, BVM. Roger och Bosse berättar att Maskinfirma Bo Lamm är numera återförsäljare för byggfläktarna Heylo som säljs av BVM i Sverige sedan några år tillbaka. Heylo är effektstarka och högkvalitativa produkter som tillverkas i Achim, Tyskland. Produktsortimentet är stort och omfattar portabla och stötsäkra fläktar för torkning och för att hantera damm på arbetsplatsen.
Roger Olsson vet precis vilka produkter som kommer att passa entreprenörer som jobbar i dammiga miljöer där man behöver filtrera bort dammpartiklarna eller helt enkelt leda bort dom utomhus.
“Det ultimata systemet som jag ser det är Heylo Powervent 8000 och Heylo Vortex 3000 två utmärkta produkter i olika storlekar. Dom är kraftfulla fläktar för transport av luft långa sträckor och uttorkning”, säger Roger.
Båda produkterna är så kallade transportfläktar med en kraftig luftrörelse smidigt transportera bort dammig luft eller transporterar in frisk luft via luftslangar. Fläktarna har anslutning för luftslang på bägge sidor och flera fläktar kan bilda en lång luftkanal.
Båda modellerna kan dessutom förses med dammsäckar där dammet samlas upp.
Heylo Powervent 8000 klara att transportera en luftmängd på 7560 m3/h och har ett fläkttryck på 600 Pa. Vortex 3000 har en kapacitet på 2700 m3/h och ett fläkttryck på 550 Pa. Fläktarna väger endast 17 respektive 15 kg och drivs med 230V/50Hz. Stora fläktar behöver ofta 3-fas men inte Heylo. Bullernivån ligger endast på 85 respektive 83 dB.

Effektivt undertryckssystem från Heylo
En annan intressant produkt från Heylo som Roger Olsson visar är undertryckssystemet Drieaz från Heylo. Med en kombination av tätningskonsollen Heylo DCD 2.0 och luftfiltret Heylo FT 500 kan entreprenören snabbt och smidigt skapa ett undertryck i ett rum. Med hjälp av Drieaz leds det farliga dammet bort så att luften inne i rummet blir klar och behagliga att arbeta i. En dörröppning tätas med hjälp av den specialkonstruerade plastkonsollen med hål i överkanten. Här anslut en slang som går vidare till luftfiltret.
“En snabb och effektiv lösning vid exempelvis badrumsrenoveringar. Paketet kostar bara 17000 kr exkl. moms. En billig livförsäkring”, säger Roger.
Andra fördelar som Roger framhåller då han presenterar produkterna för Bosse och Sverre är att Heylos produkter är kompakta och lätta och därmed smidiga att ha med sig på arbetsplatsen. Dessutom är de tillverkade i PVC-plast och är mycket stryktåliga.
“Våra kunder jobbar för det mesta i dammiga miljöer med dåliga luftförhållanden. Vi predikar så ofta vi kan att de måste tänka på sina andningsorgan som inte pallar hur mycket damm som helst. Dessutom slarvas det med munskydd en hel del. Men det handlar inte enbart om att inte dra in damm i lungorna utan även att sikten skall vara bra för att eliminera skador och annat”, säger Bosse Lamm.
Vad gäller Heylos produkter så kan de beskådas och testas i BVMs monter på branschmässan DEMCON den 6-7 september på InfraCity i Upplands Väsby norr om Stockholm. BVMs monter är nummer 19.
www.bvm.se


 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×