OSA hydraulhammare lättservade med hög slagenergi

Publicerad 16/9 kl. 16:23

Matek som säljer OSA HB hydraulhammare i Sverige framhåller varumärkets kraftiga och beprövad konstruktion samt att de är lättskötta.

Hammarhöljet är extra förstärkt mot fästplattan och i nederdelen för att tåla yttre påkänningar. OSA HB-hammaren har homogent och slutet hölje samt tillsammans med ett stötdämparsystem mellan höljet och hammarkroppen har HB-serien en låg ljudnivå och vibrationsdämpat utförande samt hög slagenergi i förhållande till sin vikt och bygger på hybridtekniken (gas/olja). Eftersom hammarserien HB70 – HB580 saknar ackumulator och membran gör detta att man slipper ifrån membranhaverier och  dyra underhållskostnader. OSA HB är servicevänliga med få delar, vilket ger låg underhållskostnad och passar många olika bärare som grävmaskiner, grävlastare och kompaktlastare samt även demoleringsrobotar. “Jobbet blir gjort snabbt och effektivt till låga kostnader”, säger Mateks Claes Nilsson och tillägger: ”Hydraulhammarna OSA HB70 – HB580 har egenskaper för att möta önskemål från en mer och mer krävande marknad. Den nya HB-serien har utformats med inre styrventiler jämfört med det äldre systemet med externa ventiler. Detta system skyddar ventilerna från bli skadade av yttre påverkan. HB-serien har större slagkraft med konstant frekvens och slagkraft även vid höga temperaturer”, säger Claes.

 

Mejslar från P & V

Matek AB erbjuder också P&V mejslar med hög kvalité och med lång hållbarhet till de flesta förekommande hydraulhammare på marknaden. P & V mejslar är tillverkade av en speciellt utvald stålskvalitet som utvecklats genom ett rigoröst program för forskning och utveckling. Mejslarna värmebehandlas i vår moderna anläggning för att skapa maximal hårdhet, slaghållfasthet och hållbarhet.

Detta för lång hållbarhet och högsta motståndskraft mot slitage vid krävande rivningsarbete, skutknackning i berg och gruvor, demolering av betong med och utan armering, vägarbeten, tjälknackning, asfaltbrytning mm. P & V mejslar tillverkas och bearbetas i en modern fabrik, som utnyttjar de allra senaste maskinerna och den senaste tekniken, för att säkerställa att de färdiga mejslarna uppfyller de högt ställda krav på kvalitet som förväntas av företagets kunder över hela världen. Mejslar går att få i specialutförande enligt kundens eget önskemål och med längder upp till 2900 mm.

 

Fördelar med P & V mejslar

• Bredaste sortimentet i världen med högsta kvalitet på mejslar Specialutformad slagyta som skonar slagkolven och förbättrar slagkraften

• Pågående forskning och utveckling för att säkerställa bästa stål och verktygsteknik

• Omfattande kontroll och uppföljning

• Mejslarna är lackerade för att motstå rostangrepp

• Flexibel tillverkning tillåter produktion av mejslar enligt kundens eget önskemål

• Alla produktions- och behandlingsprocesser genomförs i samma fabrik vilket ger total kvalitetskontroll

Matek AB erbjuder reservdelar av hög kvalité till de flesta förekommande hydraulhammare som bland andra Atlas Copco, Bobcat, Caterpillar, Epiroc, JCB, NPK, Chicago Pneumatic (CP), Hanwoo, Krupp, OMD, Italdem, Furukawa, IRM Montabert, Topa, Sandviken Rammer, Rotair, Star, Soosan, Stanley, Volvo, SMC, Idromecanica m fl.

www.matek.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×