Öppet hus på SDCs nya lokal i Göteborg

Publicerad 26/6 kl. 10:12

Diamantverktygstillverkaren SDC höll i maj öppet hus på den nya filialen i Göteborg. Här blev gäster bjudna på god mat och dryck, samtidigt som de fick bekanta sig med SDC olika erbjudande.

Den 3 maj bjöd Swedish Diamondtool Consulting, SDC, in till sin nya filial på Backa Bergögatan 5 i Hisings Backa i Göteborg. Solen sken, och SDC hade förberett med food truck med smashburgare och shawarma, framställda bänkar och en iskall kyl med läsk och vatten. Här fick besökarna – som till stor del bestod av håltagare verksamma i Göteborgsområdet – chans att bekanta sig med de nya lokalerna, som breder ut sig på 250 kvm och innefattar såväl showroom, serviceverkstad som kontor och lunchrum.

På plats jobbar Mario Dinov och Johan Nilsson. Deras främsta arbetsuppgift är att sälja SDC produkter och erbjuda service och reparation, samt att hjälpa kunder med frågor och utmaningar som lätt kan uppstå längs vägen mot ett väl utfört håltagnings- eller rivningsjobb. Båda har en mångårig erfarenhet av branschen och har bland annat arbetat på Levanto i Göteborg. Eftersom att de båda har lång erfarenhet från branschen och rätt syn på hur bra kundservice ska bedrivas kändes det självklart för SDC att anlita dem till den nya servicestationen. Officiellt öppnade lokalen i januari förra året, och verksamheten rullade snabbt igång. ”Vi har kommit igång bra”, säger Erik Håkansson, styrelseordförande och delägare i SDC. ”Trots ränteläget har det gått ganska bra här i Göteborg, bland annat på grund av byggnationen av Västlänken som ska vara klart till 2030. Även vid Masthuggskajen byggs det en hel del.”

 

SDC – ett företag med anor

SDC är en välkänd aktör inom bygg och rivning, och har sitt huvudsäte i Nora. Företaget tillverkar och säljer diamantverktyg samt kringutrustning för olika typer av diamantborrning och diamantsågning, och har idag tre anläggningar i Sverige med 33 anställda. Företaget grundades 2008 av Ante Larsson och Erik Håkansson, men har rötter som sträcker sig över 40 år tillbaka i tiden när Erik Håkansons far Sture startade Hagby Bruk. År 2006 köptes Hagby Bruk upp av Sandvik, som två år senare valde att avyttra byggavdelningen. 

Ante och Erik delar på ledningsansvaret av företaget. Ante är stationerad i Stockholm och Erik sitter i Nora. Idag omsätter bolaget cirka 100 miljoner kr. Även den tredje generation är anställda på företaget. Antes son Joel Larsson jobbar med försäljning och är stationerad i Stockholm. Eriks dotter Linnéa Håkansson jobbar också med försäljning och är stationerad i Nora. Receptet på framgångarna har bland annat varit att ha is i magen och inte ha för bråttom, så att företaget ska kunna växa i stabil takt. ”Vårt arbetssätt har alltid varit att skynda långsamt och inte stressa”, säger Erik Håkanson. ”Vi vill inte köpa upp andra företag hejvilt, utan är försiktiga generaler och gömmer oss kanske lite i vassen.”

Förutom huvudkontoret i Nora har SDC även en filial i Stockholm med försäljning, lager och service, samt en mindre lokal i Skellefteå med fokus på gruv- och bergsektorn. Och som sagt en ny lokal i Göteborg. ”Vår målsättning med att öppna här i Göteborg är att kunna erbjuda en högre servicegrad”, berättar Johan Nilsson, som är en av de som är stationerade på filialen i Göteborg.

 

Reparation och service i fokus

Huvudverksamheten är försäljning, reparation och service, där majoriteten av arbetsuppgifterna rör maskinreparation. ”Tidigare hade vi inga lokaler i Göteborg, men hade en bra dialog med Levanto”, säger Erik Håkanson. ”Men sedan blev de uppköpta, blev Mario och Johan permitterade och det var då ett ganska lätt beslut för oss att starta upp här.”

Erik Håkanson understryker att Göteborg är en het marknad just nu och att det gäller att inte underskatta utmaningarna. ”Konkurrensen är nästan värre här i Göteborg än i Stockholm. Man måste ha duktig och inarbetad personal för att lyckas.”

”Sedan är SDC som varumärke mer inarbetat i Stockholm”, tillägger Johan Nilsson. ”Men vi har ett bra samarbete och bra relationer med många i området. Vi vänder oss främst till proffshåltagare och det vill vi fortsätta med. Vi vill även vända oss mer till yrkesverksamma som jobbar med diamantvajer.”

”Vår förhoppning är att utöka till totalt fem anställda här inom de närmaste fem åren. En annan målsättning är att fortsätta arbeta med svenska produkter. Våra borrstativ är svenska, golvsågarna är från Nora och vi säljer Pentruders hela sortiment av betonghåltagningsmaskiner över hela landet, till exempel.”

Den nya filialen är inte den enda nyheten inom SDC. Värt att nämna är att de nyligen har fått ytterligare två nya medarbetare: Stina Knus som arbetar inom försäljning och kundservice, och Jakob Fransson som kommer sköta försäljning inom bygg i Mellansverige.

 

Utöka personalstyrkan en del av framtidsplanerna

Planen med den nya filialen är liksom nämnts att på sikt utöka personalstyrkan. De har även för avsikt att ta marknadsandelar och växa, och framför allt nå viktiga aktörer i området. Och med tanke på det glada bemötandet och de många nöjda gästerna under evenemanget ser SDCs entré i Göteborg ut att ha tagits emot väl. Den inarbetade arbetsprocessen att sitta still i båten tycks ge frukt. ”Det är bättre att ta det lugnt, så att det blir rätt från början”, avslutar Erik Håkanson. ”Det viktigaste för oss är till syvende och sist att jobba så nära kund som möjligt och lösa deras problem.”

SDCs filial i Göteborg är öppet alla vardagar 06:30-16:00.

www.sdcab.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×