OilQuick släpper ny gripmodul

Publicerad 26/6 kl. 09:45

OilQuick har lyssnat på sina kunders önskemål och utvecklat en helt egen gripmodul till sina tiltrotatorer. Modulen kommer att finnas i 4 olika storlekar. Den första ut är GM950. Denna modul uppfyller alla högt ställda krav och den har även funktioner som konkurrenterna saknar, enligt tillverkaren.

Den största nyheten är OQ Sync. En OilQuick-unik lösning för snabbare och mer exakt styrning av gripklorna. Med OQ Sync går gripklorna jämnt och synkroniserat i alla lägen och hastigheter. 

Ett traditionellt system är beroende av belastningen och hastigheten på gripklorna. Om den ena klon har motstånd så vill den andra klon gå med högre hastighet och de hamnar då ur fas i griprörelsen.

Med OQ Sync sker en automatisk utjämning av klorna sker varje gång man stänger gripklorna helt. Detta eliminerar helt risken för att klorna kan komma i osynk vid t.ex snedbelastning eller när man krypkör gripen. OQ Sync gör att gripklorna alltid möts spets-mot-spets och att alla lyft sker centrerat i gripen.

Med utökad gripvidd och gripdjup hanteras nu stora vägtrummor och liknande utan problem. Men även små objekt hanteras nu bättre. Ända ner till diameter 12 mm kan hanteras eftersom gripklorna sluter tätt i stängt läge.

3-fingers gripklorna är tillverkade i höghållfast stålgjutgods. Kanterna är rundade så att man inte skadar känsliga objekt som kablar etc.

Hydraulcylindrarna sitter skyddade i fasta konsoller. Inga lösa delar som riskerar att gå sönder eller lossna.

Skyddade spetsar. När gripen är helt stängd så placeras klospetsarna innanför kanten på modulens stomme. Inget sticker ut och riskerar att fastna i omgivningen. 

Den första modellen GM950 passar våra OQ70- och OQ65-snabbfästen och kan därför appliceras på flera av OilQuicks tiltrotatorer (E19, E26, E33). Under året kommer fler modeller släppas löpande till övriga snabbfästen och tiltrotatorer.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×