OilQuick Americas kickar igång

Publicerad 7/3 kl. 11:38

OilQuick USA, ett företag i Exodus Global-koncernen, och OilQuick AB tillkännager ett så kallat joint venture för att tillverka OilQuicks snabbfästen på plats i USA. Företaget kommer att betjäna både den nord- och sydamerikanska marknaden.

OilQuick Americas investerar just nu tiotals miljoner i nya lokaler och en toppmodern tillverkning i anslutning till befintlig anläggning i Superior, Wisconsin.

”Detta joint venture ökar vår tillverkningskapacitet avsevärt för att möta den exponentiella tillväxten i efterfrågan”, säger Kevin Boreen, vd Exodus Global. ”Efter att ha arbetat med Åke och Henrik Sonerud i sex år så var det ett lätt beslut att gå in i det här spännande projektet. Deras inställning till affärer, engagemang för kvalitet och den respekt som de visar sina anställda och kunder passar perfekt ihop med Exodus Global.”

”Marknaden för automatiska snabbkopplingar i Nordamerika accelererar varje dag. Denna investering ger OQ Americas den unika förmågan att betjäna våra kunder med lokal tillverkning på den nordamerikanska kontinenten. Med 40 000 kopplingssystem installerade över hela världen kommer ingen konkurrent ens i närheten av tillförlitligheten hos OilQuicks produkter”, fortsätter Kevin Boreen.

”Teamet på Exodus Global är en perfekt match för oss med samma syn på affärer, kvalitet och support för våra kunder”, säger Henrik Sonerud, vd OilQuick AB. ”Vi är mycket glada över att få börja denna nya resa med dem.”

”Detta är också ett nödvändigt steg för oss i vår globala expansion, genom att göra detta frigör vi kapacitet för vår tillväxt i Europa och Asien, men ännu viktigare förbättrar vi supporten till våra kunder i Nordamerika genom att förkorta leveranstiderna och öka flexibiliteten”, fortsätter Henrik Sonerud.

OilQuick Americas kommer att påbörja sin verksamhet från och med 1 januari 2022 och full produktion av OilQuicks fullautomatiska fästessytem uppnås senare under 2022.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×