OilQuick A Great Place to Work

Publicerad 22/5, 2019 kl. 11:08

I februari blev OilQuick, som första företag i Gävleborg, certifierade som ett Great Place to Work-företag.

OilQuicks snabbfästen möjliggör sekundsnabba och säkra byten av hydrauliska redskap direkt från förarhytten. OilQuick har varit på marknaden i mer än 25 år och sålt mer än 26000 system runt om i världen.

För åttonde gången ställde företaget ut på den internationella entreprenadmaskinmässan BAUMA 2019 i München i april i år. Bauma var som vanligt fullt av nyheter något som också återfanns i OilQuicks monter.

 

FPG

OilQuick har utvecklat ett system kallat ”Front Pin Guide” (FPG), som möjliggör en centrerad och säker instyrning av fästet i redskapsgrinden och säkerställer därmed en stressfri ihopkoppling av el- och oljekopplingar. FPG har testats i fält under mer än 18 månader med mycket bra resultat. Testerna visar att man får en förbättrad förcentrering vid koppling av el- och oljekopplingar, vilket ger en ökad livslängd på kopplingarna. Man räknar med att den nya patentsökta produktförbättringen skall betyda ökad driftsäkerhet och lägre underhållskostnader för OilQuick-användarna.

 

OQLS blir ännu säkrare

OilQuick arbetar mycket aktivt på att kunna leverera de säkraste snabbfästessystemen på marknaden. 

Sedan fem år erbjuder man sina kunder det elektroniska övervakningssystemet OQ-LockSupport (OQLS), som, enligt OilQuick, är marknadens mest avancerade säkerhetssystem för grävmaskiner. OQLS guidar föraren igenom hela redskapsbytesprocessen, standardiserar manövreringen av låsfunktionen och ger föraren information via en hyttpanel. OQLS finns även för två snabbfästen i så kallat ”Sandwichutförande”, det vill säga, över och under tiltrotatorn.

Nu har OilQuick även tagit fram en innovativ Fallsäkring, OQSH och en mekanisk låsindikator, MRL, som premiärvisades i företagets Bauma monter. 

OQSH förhindrar farliga tapp av redskap runt maskinen. Vid slarvig eller felaktig koppling av föraren så fångar OQSHs säkerhetskrokar redskapet i alla lägen. Man kan jämföra OQSH med ett säkerhetsbälte i en bil, som automatiskt träder i kraft vid tillbud och risk för personskada.

OilQuicks MRL-system är en mekanisk låsindikator som ger föraren klart besked om fästets låskolvar är i låst eller olåst läge. OilQuick understryker att MRL visar att redskapet är riktigt kopplat och låst endast när låskolvarna är i rätt position under grindaxeln.

OQLS, OQSH och MRL är säkerhetslösningar som kan användas fristående från varandra eller i olika kombinationer med varandra. OilQuick är det enda företaget på marknaden som kan erbjuda detta breda utbud av säkerhetslösningar.

Andra produktnyheter som OilQuick visade upp på Bauma var en nyutvecklad 17-polig vertikalmonterad V90 Elkontakt. Den nya kontakten möjliggör samtidig körning av två separata canbussystem och styrel på samma kontakt. Man introducerade också specialfäste OQRail för spårbundna grävmaskiner. Fästet har plats för åtta oljekopplingar plus två stycken vertikala elkopplingar. Men inte nog med detta, OilQuick visade också det kraftigt förbättrade fästessystemet OQC för pendlande redskap. Fästena finns i två storlekar, OQC65 och OQC70/55 med maximal lyftkraft 20 ton respektive 30 ton passande för materialhanterare.

www.oilquick.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×