Nytt system för effektiv byggdammhantering

Publicerad 29/3 kl. 13:43

En helt ny princip för byggdammhantering lanseras nu på den svenska marknaden av företaget DS Product Stockholm AB lanserar och AAVI Technologies Sverige Infot AB.

Du kan läsa mera utförligt om tekniken på sidan 58. Systemet har varit vedertaget sedan ett 30 år tillbaka men är relativt okänt på den svenska marknaden. Men sedan sommaren 2020 finns tekniken i Sverige. Det är ett innovativt slutet system för hantering av damm på bland annat byggarbetsplatser. Systemet passar till en rad olika typer av applikationer där byggdamm, bakterier, odörer med mera kan ställa till stora problem. Systemet omfattas av justerbara väggmoduler i kombination med effektiva och avancerade luftrenare.

Med DS Products ställbara aluminiumramar kan ett utrymme effektivt avskärmas helt utan verktyg. Ramarna är ställbara och kan anpassas exakt efter golv och takytor och sammanfogas enkelt med varandra. Det här är både en unik och kostnadseffektiv lösning med snabb installation och avetablering som funkar i alla typer av utrymmen. 

När området är avskärmat med väggmodulerna är det dags att installera luftreningssystemet innan arbetet kan börja. Det finns två modeller av AAVI luftrenare som passar utmärkt för just byggsammanhang, AAVI 1000 och AAVI 2000. AAVI 2000 är i synnerhet utvecklad för att hantera och rena större luftmängder. AAVI-teknologin tömmer inomhusluften på mycket små och skadliga partiklar ända ner till nano-storlek och tar även hand om virus, bakterier, föroreningar, bygg och asbestdamm, kemikalier, mögel och allergener. Hela 99 procent av luftföroreningarna elimineras. Det som skiljer AAVIrenarna från andra luftrenare är att de fungerar utan filter. Alla partiklar samlas upp i luftrenarna och det finns inget behov av filterbyte eller krångel med filterrensning. Själva insamlingsytan rengörs automatiskt med vatten. Själva AAVI-teknologin bygger på att alla partiklar, när de kommer in i luftrenaren, jon-duschas så att de får en negativ laddning. De negativt laddade partiklarna fastnar på den positivt laddade uppsamlingsytan. Partiklar som virus och bakterier dör i denna process. Luften passerar därefter genom ett aktivt kolfilter som tar bort VOC-gaser och dålig lukt. Processen säkerställer att luften är helt fri från partiklar av alla storlekar, mikrober, skadliga gaser och kemikalier. Den rena luften återcirkuleras därefter i lokalen. Ett automatiskt rengöringssystem rengör därefter maskinens uppsamlingsytor med rent vatten. Det hälsovådliga vattnet samlas upp och deponeras. Autorengöringen minskar behovet av underhåll samt säkerställer hög rengöringseffekt under drift. Efter rengöringen startas luftrengöring automatiskt igen.

www.byggdammhantering.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×