Nytt koncept en maskin, två olika användningsområden

Publicerad 19/9, 2018 kl. 11:45

Den populära grovsorteraren TerexFinlay 883+ används traditionellt till sortering av grus och berg. Norditek har lanserat ett nytt koncept där maskinen enkelt kan göras om till Spaleck-sikt för sortering av avfall. Samma nytta, till en lägre investering.

Den populära grovsorteraren TerexFinlay 883+ används traditionellt till sortering av material av typen grus och berg. Med ett enkelt byte av siktlåda till Spaleck-sikt kan maskinen istället användas till sortering av olika typer av avfall.

Norditek har under 2018 presenterat sitt nya modulkoncept – En maskin, två olika användningsområden.

”Vi har många kunder som arbetar inom flera av våra sorteringskoncept, t ex både grus och berg, och avfall”, berättar Eric Johansson, VD på Norditek. “Vi har sett en stor fördel för dessa kunder att använda vår grovsorterare 883+ från TerexFinlay med dubbla siktlådor, en för traditionell sortering av grus och berg, samt en Spaleck-låda för avfallssortering.”

Med ett enkelt byte av siktlåda kan maskinen användas till två helt olika typer av sortering. Att köpa in en extra siktlåda är en betydligt mindre investering än att köpa en extra maskin.

Norditek visades sitt modulkoncept med en grovsorterare TerexFinlay 883+ utrustad med Spaleck-sikt, samt en fristående siktlåda för grus och berg på Svenska Maskinmässan 2018.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×