Nytt inom väggsågar 2023

Publicerad 28/3 kl. 10:51

Vad gäller nya väggsågar lanseras framför allt två nya väggsågar från Hilti – den tredje generationen av deras DST 20 CA och DST 10 CA – samt en ny finess för Pentruders väggsåg RS2.

Hilti lanserar två väggsågar

Den 1 april introducerar Hilti den tredje generationen av väggsågen DST 20 CA, som bland annat kännetecknas av ett nytt push-pull-läge vid användning av automatläget Cut Assist där sågen själv rör sig fram och tillbaks i underlaget. Modellen har även en ny slätsågningsfläns med färre komponenter som minskar vikten på sågarmen med 4 kg.

Hilti lanserar även den tredje generationen av deras elektriska väggsåg DST 10 CA. Den har ett kapdjup ända upp till 53 cm (jämförbart med 38 cm i föregående generation) tack vare att sågen nu tar upp till 1200 mm klingor. Möjlighet finns till helt torra kap med dammsugare tack vare ett nytt system för torrkapning med nytt klingskydd och dammkåpa. Dessutom finns ett nytt system för slätsågning. Modellen är lämpad för att kapa och utvidga öppningar för dörrar och fönster, öppningar i golv, i armerad betong, murverk och natursten (torrkapning möjlig i mjuk betong och murverk); renovering av fasader och balkonger; rivning i väggar och golv; sågning i trånga utrymmen eller där det är svårt att komma åt; och kapning jäms med ytan (levereras med tillbehör för kapning jäms med yta).

 

Ny finess för Pentruder RS2 – skärdjupsindikation

Sedan säljstarten våren 2021 har Pentruders kompakta väggsåg RS2 hittat många nöjda ägare som uppskattar både den låga vikten och höga kapaciteten, enligt Pentruder själva. Förra hösten introducerades en ny finess, nämligen skärdjupsindikation. Skärdjupsindikatorn är enkel att använda och nollpunkten sätts med enbart en knapptryckning.

Alla Pentruders maskiner uppdateras kontinuerligt för att underlätta håltagarnas vardag och ge extra värde, enligt Pentruder. ”Den första versionen av en maskin ska alltid kunna uppdateras till sista versionen. Det är riktig hållbarhet tycker vi”, säger Kristoffer Johnsen på Tractive AB, familjeföretaget som står bakom utveckling och tillverkning av Pentruders maskiner.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×