Nyheter från HUSQVARNA

Publicerad 4/9, 2019 kl. 14:39

Husqvarna Construction Products har under våren lanserat en rad nya produkter och samtliga visades på mässan Bauma i april. Först ut är den nya kapmaskinerna K 770 VAC och K 770 Dry Cut.

Utmärkta kapmaskiner när vatten inte får eller kan användas eller när reglerna förbjuder betongslam. Designen på maskinerna har utformats så att klingskyddet hjälper till att samla upp betongdammet. K 770 VAC är utrustade med en slang som är kopplad till en dammsugare som tar hand om dammet, type en Husqvarna S 26. K 770 Dry Cut är utrustad med en integrerad fläkt. Fläktens starka luftflöde eliminerar dammet och transporterar det till en påse där det samlas upp. Dammpåsen kan återanvändas och tvättas. Båda kapmaskiner har en kapdjup på 122 mm. En integrerad växellåda reducerar hastigheten på klingan för att optimera uppsugningen av damm.

Nu lanserar också Husqvarna sin Husqvarna Fleet Service som är en digital lösning för sina kunder för att till stånd en smartare hantering av maskiner och verktyg. Husqvarna Fleet Management gör det möjligt för entreprenörer, maskinchefer och rentalföretag att hålla koll på sina maskiner. Med detta menas att systemet håller koll på hur maskinerna fungerar och arbetar, var de befinner sig och vilket servicebehov som finns. Datan samlas upp och transporteras genom så kallad puck på maskinen. Pucken som är en sensor kan till och med användas på andra maskiner än Husqvarnas. Datan kan sedan avläsas i en smartphone app eller på en dator. 

Husqvarna har också släppt ett nytt medelstort borrstativ, DS 500 som är utvecklat för borrmaskinen DM 340 och liknande enfasmotorer. Stativet är stabilt byggt  och har en låg vikt och lämpar sig för borrdiametrar upp till 400 mm.

Husqvarna har också släppt en ny planetväxlad golvslip med tre sliphuvuden. PG 510 är avsedd för borttaging av limrester, slipning och polering av betonggolv och är utvecklad för både professionella och så kallade semi-professionell arbeten. Semi-professionell arbeten syftar till att den passar bra för uthyrning. Sliphuvudena är inkapslade så att inga dammpartiklar tar sig in och skadar lagren och drivremmen. Maskine kan driva med antingen en- eller trefasmotor. 

Husqvarna släpper också gilvsågen FS 500 E som är en eldriven golvsåg med ett sågdjup på 187 mm. Maskinen drivs av en 7,5 kW elmotor och har en inbyggd vattentank med ett optimerat vattenflöde direkt på klingan. Sågen är utrustad med automatisk mjukstart och elfelsdetektor.

Klingorna till Husqvarnas batteridrivna kap K 535i har uppgraderats för att ge ytterligare kapacitet till den nya lilla kapmaskinen.

Man har också släppt ett nytt klingskydd till sina väggsågar W 482 HF, WS 440 HF och WS 463. Skyddet är numera i ett stycken vilket underlättar där ett delbart skydd inte behövs. Skyddet finns i två storlekar för klingor med diametrarna 840 och 1085 mm.

Ny är också trefassugen T 4000 som passar till sliparna PG 530, PG 450 och PG 400. Det här är en maskin som klarar riktigt stora utmaningar ifråga om dammuppsamling. Maskinen har en stor uppsamlingskapacitet och en tyst turbinmotor.

Slutligen släpper Husqvarna sin nya kling- och borrserie 1515 Z-Edge som är en uppgradering av de Z-formade segmenten vilket optimerar sågningen och borrningen. Samtidigt minskas friktion och vibration. Segmenten är stadiga och kraftfulla och klarar tuffa arbeten tack vare den unika blandningen av metallpulver och diamanter. 

www.husqvarnacp.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×