Nya QAS-generatorer från Atlas Copco

Publicerad 19/12, 2018 kl. 14:18

Atlas Copco har lanserat den femte generationen generatorer i sin serie QAS. De nya QAS 5-modellerna är utvecklade för att klara dagens operativa utmaningar och erbjuder slutanvändare inom anläggning, evenemang och industri tystare drift, 20 procent mindre fotavtryck än jämförbara modeller på marknaden, minskade utsläpp, snabbare bruksfärdig parallellkoppling, bättre bränsleekonomi, 24 timmars bränsleautonomi och lägre total ägandekostnad.

 QAS 5-serien har utvecklats för att ge generatoranvändare en smidig övergång under infasningen av EU:s fas V-utsläppskrav fram till 2019/20. De första fem modellerna i serien är nya versioner av QAS 80, 100, 120, 150 och 200. Alla har optimerade steg IIIA-motorer, stor bränsletank och integrerad motordriven VSD-kylfläkt (Variable Speed Drive). De egenskaperna i kombination med en integrerad VSD-motor ger användaren en genomsnittlig bränsleförbrukning som ligger fem procent under industrigenomsnittet för likvärdiga modeller.

“I år firar vi 30 år som ledare och innovatörer inom mobila generatorer, och vi är stolta över att kunna fira det med lanseringen av vår QAS 5-serie”, säger Adrian Ridge, vd för Atlas Copcos Power and Flow Division. Den femte och senaste generationens QAS-generatorset är redan från början konstruerade för att tillgodose slutanvändarnas växande behov av hållbar produktivitet, ökad operativ flexibilitet och efterlevnad av miljö- och tillsynskrav.

Toleransen för alltför höga bullernivåer från mobil energiutrustning blir allt mindre i stadsmiljöer och på industriarbetsplatser. Därför har bullernivån sänkts betydligt för QAS 5-generatorerna: de är i genomsnitt 5–8 dBA tystare än jämförbara generatorer. Som anpassning till platser där det är trångt om utrymmet, som byggplatser i stadsmiljö och vid evenemang, är QAS 5-generatorerna upp till 20 procent mindre än jämförbar portabel energiutrustning. QAS 5-generatorerna är även konstruerade för att ge säker, snabb och flexibel strömförsörjning. De har upp till 8 uttag, kopplingspanel och högströmskontakter som tillval och kan vara i drift inom fem sekunder. För operatörer som behöver skalbar strömförsörjning kan QAS 5-generatorerna dessutom parallellkopplas med varandra på mindre än en minut. Det ger optimalt energiutnyttjande och en hög nivå av redundans på plats.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×