Nya mobila krossar och siktar på den svenska marknaden

Publicerad 26/6 kl. 10:04

Krossning och återvinning av rivningsrester är numera en självklarhet för många rivare eller företag som arbetar med återvinning. Här är några av de nya produkterna som lanserats på marknaden.

Avancerad återvinning i Argentina med Rubble Master

Slagkrossen RM100Go! har använts fullt ut av en kund till Rubble Masters argentinska återförsäljare Covema S.A.C.I.F., huvudsakligen krossning av betong och slagg. RM säger att med en genomströmning på 150t/h krossar maskinen betong och stålslagg från 0-500 mm till 0-30 mm på plats i åtta timmar om dagen. Kunden, som återvinner material från vägbyggen, krossar betong för återanvändning för tillverkning av ny betong. Dessutom krossas slagg för vägbyggen och återvinns för att producera nytt stål. Men slagg innehåller vanligtvis järn, vilket kan orsaka skador i krosskammaren om fel kross väljs. Fördelen med RM 100Go!, med Rubble Masters egna ord, är att RM Release System, tar bort blockeringar i stötkroppen och öppnar sig om det finns järnbitar i materialet.

 

Sandvik lanserar nya krossar med automation och uppkopplingssystem

Sandvik har lanserat den uppgraderade konkrossserien 800i med det nya automations- och anslutningssystemet ACS-c 5. Modellerna sägs kombinera mekanisk design med automation för att stödja olika operativa roller. Syftet med de uppdaterade krossarna är att erbjuda förenklad service och felsökning, förbättrad säkerhet och optimerad prestanda samtidigt som stilleståndstiden minimeras. Krossarna riktar in sig på installerad ineffektivitet i driften av gruvor såväl som i ”gröna fält”, som exempel är flödesscheman inklusive trestegskrossning och konventionell malning, som hjälper SAG/AG-kretsar med stenkrossning och optimerar partikelstorleksfördelningen för klumpmalm och höglakningsapplikationer. Krossarna är även lämpliga för HPGR-kretsar. Modellerna kan kopplas till "SAM" av Sandviks molnbaserade digitala assistent, en datafångst- och analystjänst som stöder kross- och sållningsanläggningar. Tjänsten låter användaren se status för utrustningen, kommunicera mellan team, se varningar och notiser, proaktivt beställa reservdelar med mera.

 

Kleemann utökar portföljen med en ny mobil slagkross

Kleemann har introducerat den första medlemmen i sin ’NEO’-linje, den mobila slagkrossen Mobirex MR 100(i) NEO/NEOe. Tack vare kompakta dimensioner och låg transportvikt kan krossen användas i olika applikationer. Modellen finns i två versioner beroende på applikation och kan köras helt elektriskt med ’E-Drive’ (’NEOe’) eller dieseldirekt ’D-Drive’ (NEO). Mobirex har en krossenhet med en fyrkantig rotor med ett stort slagområde och alternativ för rotoravsatser samt en 4 m² stor, valfri enkeldäcks sekundär siktenhet. Detta gör det möjligt att producera en klassificerad slutlig kornstorlek. Med vindsikten som tillval kan den slutliga produktkvaliteten höjas ännu mer. Modellen använder sig också av Spective Connect, vilket ger operatörerna tillgång till data om hastighet, förbrukningsvärden och fyllnadsnivåer till hands via en smartphone eller surfplatta. Den erbjuder även felsökningshjälpmedel för service och underhåll. En annan egenskap är automatisk justering av krossgapet, samt nollpunktsbestämning, som kompenserar för slitage under krossstart och bibehåller en homogen krossprodukt, enligt Kleemann.

 

Roterande siktskopor från italienska CM

CM erbjuder åtta modeller av CBR roterande siktskopor för 1t-6t maskiner, samt sex modeller av CDS siktskopor med axlar för 2t-30t grävmaskiner. CBR roterande siktskopor är utvecklade för minilastare, grävlastare och hjullastare samt teleskoplastare. De har ett urval av maskstorlekar och en konisk korgform. Korgen har förlängts med 50 % - jämfört med tidigare modeller - och sägs ha den största siktytan i förhållande till den applicerade maskinen. På grund av valet av motor och hydraulkrets krävs ingen dräneringsledning. RPM-justering kan göras i båda riktningarna tack vare den enda CM-ventilen. Från och med CBR 12-modellen består korgen av åtta symmetriska bultade galler som möjliggör utbyte av gallret vid kornstorleksförändringar och den främre korgen skyddar och stödjer växelmotorns belastning. CDS-siktskoporna med skaftskärm kan krossa materialet enkelt även på våt underlag. De är applicerbara på minilastare, grävlastare och hjullastare, har en låg ljudnivå och är lämpliga för små 3t-maskiner. Skoporna har centralsmörjning, kräver ingen dräneringsledning och har ett skyddat hydraulsystem där hydraulmotorer, ventiler och slangar är skyddade för att förhindra brott.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×