Nya Jonex från Jack Midhage AB höjer lönsamhet och minskar driftskostnad

Publicerad 16/9, 2021 kl. 16:04

Midhage har under flera år sålt joniseringsaggregat framtagna för byggindustrin.

Aggregaten, som i Sverige marknadsförs under namnet Jonex, finns i tre storlekar och kan användas för att avlägsna kvartsdamm och för att reducera lukter, mögelsporer och andra partiklar i luften. Tidigare har Midhage agerat som återförsäljare åt Mpirum, den tidigare tillverkaren i Sverige, men har nu köpt loss produkterna och äger därmed rättigheterna och den globala försäljningen av aggregat och tillbehör, som Midhage nu tillverkar i egen regi. Övertagandet öppnar även upp möjligheter för exportförsäljning med nya samarbetspartners. ”Vi tycker det är en mycket intressant produkt som har framtiden för sig”, säger Magnus Lindstrand, produktchef Midhage. “Vår investering i Jonex är ett led i en bredare satsning inom företaget, på produkter som främjar en bättre arbetsmiljö.” 

Jonex, renar inte bara med joner, Midhage har valt att i de högsta joniseringslägena också kunna tillföra en liten mängd ozon. Egentligen är det i mindre mängd än vad som finns naturligt i normal uteluft men ozonet gör att mögelsporer, lukter, bakterier och virus kan brytas ner effektivare. Tillsammans med aggregatens programmeringsfunktioner innebär det att Jonex blir mycket flexibla och mångsidiga luftrenare.

Midhage gör nu en nylansering av sitt förbättrade Jonex-program.

”Eftersom vi numera äger produkten själva så kan vi erbjuda ett mycket mer attraktivt pris på de olika enheterna jämfört med tidigare”, säger Magnus Lindstrand, produktansvarig för Jonex på Midhage AB. ”Men den stora nyheten är att vi har tagit fram nya joniseringsrör som har en helt annan livslängd än övriga rör. De är tillverkade enligt senaste högteknologiska standard och vi kan nu efter ett par års tester faktiskt garantera en livslängd på minst 9000 timmar utan någon effektförlust, d.v.s. flera års heltids användning i smutsig miljö. Det gör att den totala kostnaden, TCOn, för ett aggregats livscykel bara är en bråkdel av vad den var innan”, tillägger Magnus.

Uthyrarna erbjuds nu ett kampanjmaterial som ska hjälpa till att informera om fördelarna med jonisering vid dammbekämpning.

”Det är viktigt att det blir allmänt känt, dels riskerna med att utsätta sig för kvartsdamm men också att det finns metoder och utrustning som kan skydda mot de långsiktiga skador som kvartsdammet ger”, säger Magnus. ”Joniseringen gör att det farliga mikrodammet försvinner och tillsammans med en vanlig luftrenare så får man en klart bättre och hälsosammare arbetsmiljö. Man jobbar effektivare och städning efter jobbet kan utföras omgående eftersom allt damm ligger på backen”, tillägger han.

Jonisering av luften är sedan länge känt för att vara en effektiv metod för att få bort farligt damm. Det kan verka vara lite hokus pokus men är inget konstigt – joniseringen gör att smutspartiklarna blir elektriskt laddade tillräckligt för att de ska klumpa ihop sig och falla till marken. Luften blir hälsosammare också genom att mängden negativa joner ökar vilket all forskning visat vara viktigt för välbefinnandet.

www.midhage.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×