Nya hjuldumprar från Wacker Neuson

Publicerad 16/9, 2021 kl. 16:35

Wacker Neuson presenterar nya versioner av de båda största hjuldumprarna, DW60 och DW90, som nu har ytterligare tillval, förbättrade säkerhetsfunktioner och mer komfort.

DW60 och DW90 kombinerar en nyttolast på 6000 respektive 9000 kg, kompakta mått och terrängkörningsförmåga tack vare midjestyrning. Efter en omarbetning är de nu utrustade med dieselmotorer som uppfyller avgasnorm steg V. ”Under vidareutvecklingen av våra största dumpermodeller var det viktigt för oss att bibehålla beprövade funktioner och komplettera dem med den senaste utrustningen”, säger Stefan Bogner, talesperson för företagsledningen på Wacker Neuson Linz GmbH, kompetenscentrum för grävmaskiner och dumprar på Wacker Neuson. ”Det gjorde att vi kunde erbjuda våra kunder kraftfulla och effektiva maskiner med höga säkerhetsstandarder för materialtransport – även i ojämn terräng.”

Modellerna är standardmässigt utrustade med fronttippande flak. På DW60 kan man välja sidotippande flak som kan vridas steglöst 180 grader och möjliggör materialfyllning från sidan. Tack vare den hydrostatiska fyrhjulsdriften går de att manövrera i ojämn terräng. Körkänslan stöds av den konstanta dragkraften från 0 till maximal hastighet och den hydrostatiska bromsverkan som sätter in så fort man släpper gaspedalen. Dessutom tänds de automatiska bromsljusen så fort maskinen kör långsammare. Hanteringen samt konstruktionsmetoden gör att maskinerna är lämpade som hyrmaskin eller för frekvent byte av operatör, enligt Wacker Neuson. Maskinernas automatiska Eco-läge säkerställer automatisk sänkning av tomgångsvarvtalet samt avstämning av det elektroniskt reglerade drivsystemet och dieselmotorn garanterar minimal förbrukning och optimalt kraftutnyttjande, enligt Wacker Neuson. Ytterligare en funktion som bidrar till att sänka avgasemissionerna är standardfunktionen automatiskt stopp: Den stänger automatiskt av maskinen efter en fördefinierad tid när den inte används. En fjäderupphängd parkeringsbroms ger ökad säkerhet – föraren behöver inte aktivera den manuellt. Bromsen som hör till maskinens standardutrustning har en slitagefri konstruktion.

De olika tillvalen gör dumprarna lämpade för skilda användningsområden: Flakskyddsgallret, som utvecklats och testats i enlighet med ISO 10262, skyddar föraren och förarhytten mot nedfallande material vid lastning och under körning. Dumprarna är även utrustade med långlivade LED-arbetsstrålkastare fram och bak. Modellerna är även utrustade med ny backvarnare med bredbandsljud. Tillvalen med det orangea säkerhetsbältet och en grön roterande lampa som visar det stängda säkerhetsbältet, samt utgångssteg i signalfärg, är där för ökad säkerhet. Med joystick-manövreringskonceptet vilar en hand alltid på ratten och med den andra handen kan olika funktioner avklaras med ett grepp. Den multifunktionella 7-tumsdisplayen i IP69-kapslingsklassen ger överblick över funktioner och visar bilder från front- och backkamerorna. För båda dumprarna erbjuds en rymlig säkerhetshytt som tillval. Förarhytterna uppfyller standardmässigt kraven i ROPS & FOPS nivå 2. Bland höjdpunkterna återfinns luftkonditioneringsanläggning (tillval), säkerhetsglas fram och stereo med handsfree. Wacker Neuson har totalt tio hjuldumpers (tre Dual View- och sju banddrivna dumpermodeller) i sitt utbud. Dit hör också de elektriska DW15e och DT10e i zero emission-serien, samt tre Dual View-dumprar. Dessa har en manövrerings- och säteskonsol som kan vridas 180 grader.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×