Nya Brokk 70

Publicerad 4/9, 2019 kl. 14:46

Brokk 70 har 100 % mer rivningskapacitet än föregångaren och den nya maskinen har fått både den innovativa Brokk SmartPower-tekniken och ett helt uppgraderat hydraulsystem.

Tack vare den nya tekniken från Brokk SmartPower ökar motorstyrkan från 5,5kW till 9,8kW. Det gör det möjligt att effektivt driva en dubbelt så stor hammare.

Brokk 70 har ett uppgraderat hydraulsystem som gör maskinen både snabbare och mjukare i sina rörelser, vilket ökar operatörens produktivitet. Samtidigt möjliggör det starkare hydrauliska systemet och den uppgraderade mekaniska designen att maskinen kan bära och hantera tyngre och mer kraftfulla verktyg. 

Tillsammans med den nya rivningsroboten lanseras även nya redskap, bl a en ny hammare, en ny fräs samt en ny rivningsgrip. Nya hammaren BHB 105, som är en del av Brokks egen hammarserie, väger över 100 kg och kan utrustas med avancerade tillval så som vattenspolning för att binda damm och tryckluftkylning för arbete i heta miljöer. Nya BDC40 är en fräs som ger riktig rivningskraft till de allra minsta robotarna och den nya rivningsgripen G32 är det självklara valet för effektivare lättrivning. 

Brokk 70 behåller samma kompakta mått som föregångaren. All denna extra kraft och nya teknik får plats i en rivningsrobot som tar sig igenom smala dörröppningarna och körs i full effekt på en 16 A säkring. Eftersom den väger 560 kg kan den enkelt förflyttas i en vanlig personhiss.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×