Ny skrotsax från Demarec

Publicerad 7/3, 2022 kl. 12:15

Demarecs nya skrotsax, utrustad med DemaPower 2.0, utmärker sig i kraft och hastighet vid rivning- och metallåtervinning.

Tack vare DemaPower 2.0-cylindern med fyra tryckkammare och 25 % mer effekt i kombination med en dubbelverkande hastighetsventil, som säkerställer extremt snabba cykeltider, har DXS-skrotsaxen en prestanda som motsvarar konkurrerande saxar två storlekar upp. Käftens design med överkäkens vinkel närmare vridpunkten, tvingar in materialet och ger en utmärkt skärprestanda. DXS-saxen finns i 4 olika storlekar för montering på maskiner 18–80 ton.

Några sammanfattande egenskaper med Demarecs nya skrotsax är att den har ett optimalt förhållande vik och prestanda. Den har en solid överkäke tillverkad av Hituff som med den robusta designen ger en optimal penetration. Så kallade ”Noshöringshorn” gör rivningen av plåtmaterial enklare. Skrotsaxens DemaGuide system ger käftstabilisering under hela klippcykeln. Saxen är utrustad med DemaPower 2.0-cylinder med höghastighetsventil i båda riktningarna som ger 25 procent mer kraft och extremt snabba cykeltider. Cylindern är helt skyddad inuti kroppen. Saxen har 360° kontinuerlig rotation med två kraftiga motorer för maximalt rotationskraft. Den överdimensionerade svängkransen klarar höga krafter, stötbelastningar och böjmoment. Hydrauliken med hög kapacitet säkerställer ett högt oljeflöde vilket minimerar risken för hög oljetemperatur. Utrustad med patenterat DemaSafety system mot för högt tryck i cylindern.

Saxens stomme är robust och stark av slitstarkt stål. Saxen erbjuder också snabb åtkomst av slangar och hydraulik genom de stora serviceluckorna. Saxens DemaBlade-system erbjuder en optimal design med stor käköppning och käkdjup. Enkelt vändbara och utbytbara slitdelar. I Sverige säljs Demarec produkter av företaget OP System.

www.opsystem.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×